Нови, по-строги санкции за нарушителите на пътя влизат в сила

...
Нови, по-строги санкции за нарушителите на пътя влизат в сила
Коментари Харесай

По-строги санкции за шофьорите влизат в сила от утре

Нови, по-строги наказания за нарушителите на пътя влизат в действие от на следващия ден. Вече ще се отнемат повече контролни точки при редица нарушавания на пътя. Това ще  даде възможност на Пътна полиция да санкционира по-лесно недисциплинираните водачи и те  да остават без шофьорски книжки. 

Наредбата обгръща тези нарушавания, които за органите на реда са неприемливи и водят до пораждане на пътно-транспортни катастрофи, сподели Лъчезар Близнаков от Пътна полиция. 

Шофьорите, хванати с алкохол сред 0,8 и 1,2 промила, ще останат с 12 контролни точки по-малко.

За отвод от инспекция с дрегер или тест за опиати, на лидера ще се лишават не 12, а 15 точки. Повторните нарушавания след приложимост на алкохол пък ще водят до загуба на 20 точки спрямо досегашните 15.

За превишаване на скоростта с над 50 километра в обитаемо място ще се лишават 18 точки.

Сред останалите нарушавания, с които ще се постановат по-тежки наказания, е и придвижването в лентата за наложително прекъсване на автомагистрала.

След отнемането на свидетелството за правоуправление ще се намесват и други институции, посочи Близнаков.  

„ Очевидно не може да се разчита единствено на публичното съзнание. Взимаме нещата главно в наши ръце. С измененията опциите за отнемане на водачи от правото да ръководят МПС доста се усилват. Завишени са контролните точки за обезпечаване на преимущество на пешеходци, превишената скорост, използването на алкохол и опиати ”, сподели още Близнаков.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР