Нови по-строги санкции очакват нередовните шофьори на пътя. Промените вече

...
Нови по-строги санкции очакват нередовните шофьори на пътя. Промените вече
Коментари Харесай

Нови и по-строги санкции за нарушителите на пътя

Нови по-строги наказания чакат нередовните водачи на пътя. Промените към този момент влязоха в действие, а повече потребна информация за водачите разкри Тереза Ставрева в студиото на " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

По-високи санкции и повече отнети точки от Контролните талони за нарушаване на пътя, са планувани в новата и към този момент настояща разпоредба. За неправилното изпреварване-нещо, с което пътна полиция се бори от години към този момент се лишават не осем точки от контролния ваучър на водачите, както беше до момента, а 10. Мярката ще се постанова, обаче, в случай че е открито, че обстановката е основала заплаха за придвижването и останалите участници в него.
Каране в насрещното платно по скоростен път към този момент се санкционира с 10 точки. При наново нарушаване, пътна полиция лишава 12 точки от талона на лидера, нарушил Закона за придвижване по пътищата. Интересно е да отбележим, че същата глоба е годна и в случай че лидерът кара в насрещното платно на автомагистрала. Както знаете въпреки и да звучи много необичайно, е допустимо. През последните години в обществените мрежи се появи десетки клипове на водачи, които умишлено или не карат в неразрешеното платно.
Знак „ Стоп ” и правилото, че без значение дали има коли и пешеходци край нас, би трябвало да спрем е едно от първите неща, които всеки предстоящ водач би трябвало да усвои. Оказва се, обаче, че този знак е постоянно подценяван, по тази причина всеки лидер, който не съблюдава правилото ще би трябвало да се раздели с цели осем точки от контролния си ваучър.
Промени има и във връзка с издаването и броят начислени точки в контролните талони. В измененията в наредбата е планувано младите водачи да получат оптималния брой точки, който е 39, едвам две години откакто са взели брошура.
Предвиден е и вид за възобновяване им. Това ще се случва след преминато в допълнение образование. Важно изискване, обаче е, че то не би трябвало да е повече от един път годишно. Друго условие е лидерът да е платил санкциите изрядно в период от един месец от влизането в действие на наказателното разпореждане.
Заложена е и опция за служебно възобновяване след приключване на две години, считано от датата, на която е влезнало в действие последното наказателно разпореждане.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР