Нови, по-строги, противоепидемични мерки влизат в сила София от 24

...
Нови, по-строги, противоепидемични мерки влизат в сила София от 24
Коментари Харесай

Големите ученици в София минават на ротационно обучение. Заведенията с намален капацитет

Нови, по-строги, противоепидемични ограничения влизат в действие София от 24 януари и 27 януари поради нарасналата заболеваемост от Covid-19, която доближи 2157 на 100 000 души. София-град от през днешния ден минава в трети стадий по претовареност на интензивните кревати в болничното заведение – над 70%.Това стана ясно в петък след съвещание на регионалния щаб.

От 24 януари се трансформира режимът на образование на учениците в София. Запазва се присъственото образование за децата от 1 до 4 клас.

Учениците от 5, 6, 8, 9 и 11 клас минават на образование в електронна среда от идната седмица. А учениците от 7, 10 и 12 клас се образоват присъствено до 31 януари в това число. След това е междусрочната почивка на учениците, която се чака да бъде удължена.

Считано от 00.00 часа на 27 януари обектите с публично значение, включително и заведенията, ще работят с понижен на половина потенциал, като това ще важи както за работната повърхност, по този начин и за брой хора в обектите. Работно им време се понижава до 22 ч. при съблюдаване на мярката зелен документ за игралните зали, заведенията за хранене и забавление.

Всички лечебни заведения в София на този стадий имат свободни места и са подготвени да одобряват както деца, по този начин и възрастни. Има подготвеност и за откриване на спомагателни кревати, оповестиха здравните управляващи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР