Нови обвинения от Елена Йончева и първи коментар на премиера

...
Нови обвинения от Елена Йончева и първи коментар на премиера
Коментари Харесай

Скандалът „Ало, Банов съм”: Йончева твърди, че са дописвани строителни документи

Нови обвинявания от Елена Йончева и първи коментар на премиера Бойко Борисов по абсурда с ремонта на „ Ларгото”. В неделната замяна на остри реплики се включи и министърът на културата Боил Банов.
Ново развиване по аферата " Ало, Банов съм " Елена Йончева внася в понеделник в ОЛАФ и съответните органи всички записи и данни
Според Йончева, са дописвани актове за прекъсване на градежа на столичното Ларго , по независещи от строителя аргументи, с цел да не се заплащат неустойки.
Банов отговори на Йончева: Всички документи са предадени на прокуратурата Според него партийната агитация е използвала за лични цели културата
Последва и реакция на министъра на културата в профила му в обществените мрежи . Той споделя че всички документи са в прокуратурата и има вяра в институциите.

И още „ Няма да разясня всяко включване на Българска социалистическа партия. Лъжите са доста. За тях не е значима истината, а тази съединена подправена вест да се повтаря”, показва Банов. Той приключва с това, че партийната агитация използва за лични цели културатa.
Борисов прикани да спре борбата сред политиците Премиерът откри в града предварително изцяло реконструирания надлез над жп линията
Премиерът Бойко Борисов за първи път разяснява, като сподели, че няма да влиза в тематиката и прикани да се спре борбата преди изборите.

Утре Българска социалистическа партия ще внесе в профилираната прокуратура и ОЛАФ всички данни по случая станал прочут като „ Ало, Банов”. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия в предаването „ Тази неделя ". Елена Йончева сподели мнение на Агенцията за публични поръчки от края на 2015 година, в който попадат единствено два Акт 10 за прекъсване на строителство при независещи от строителя аргументи.

„ След една година има отчет на Държавната организация финансова ревизия, Актовете са за интервала 2015 година – не са 3, а са 5, дописани са 3 акта, тъкмо както дава инструкции господин Банов”, уточни Елена Йончева, народен представител от „ Българска социалистическа партия за България”.

„ Ние сме подписали 5 акта, къде по-късно възложител, съветник не са ги ползвали и за какво не са ги ползвали, само те могат да отговорят на този въпрос”, разяснява инж. Росен Колелиев, представляващ дружеството-изпълнител ДЗЗД „ Антична Сердика”.

Допитахме се и до специалиста по публични поръчки юрист Грета Ганева. „ От всички документи, които са били основани във връзка със прекъсването, в случай че единствено два от тях са били на съображение такова, че то да е послужило пред Агенцията за публичните поръчки за идната процедура, то е естествено да бъдат приложени единствено относимите, а другите, които са били на други съображение, да не бъдат представяни”, уточни Грета Ганева, юрист.

Йончева позволява, че източникът ѝ на информация я е подвел и сподели, че идва от предпазен очевидец.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР