Нови над 9 милиона лева за общините Перник (БСП), Разград

...
Нови над 9 милиона лева за общините Перник (БСП), Разград
Коментари Харесай

Нови милиони за общини и църкви раздаде кабинета

Нови над 9 милиона лв. за общините Перник (БСП), Разград (БСП)и Аксаково (ТЕРБ)отпусна на днешното си съвещание Министерският съвет, заяви държавната осведомителна работа.

Предоставят се и 25 000 лв. за ремонтни действия за храм „ Св. св. Константин и Елена “ в село Браниполе край Пловдив.

С обезпечените средства продължаваме поддръжката си за общините, сподели министър председателят Бойко Борисов.

Това са следващите милиони, които държавното управление продължава да налива в локалната власт към месец преди парламентарните избори. На предходното съвещание на кабинета бяха отпуснати 30 млн. лева на 18 общини, а преди този момент – други 8.7 млн. лева на 7 общини. Кметовете на общините са от разнообразни политически обединения или както се изрази министър председателят поддържаме всички общини, без значение от това от коя партия са определените кметове.

От отпуснатите на днешното съвещание милиони община Перник получава 4.954 млн. лева Средствата са за подсилване на речното корито на двата бряга на река Струма в сектор с дължина 700 метра, както и за разчистване на речното корито на реката в сектор с дължина 650 метра. „ Тази помощ е извънредно належаща, с цел да създадем река Струма по-добре проводима. Възможно най-бързо ще стартираме ремонтите действия “, съобщи кметът Станислав Владимиров.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР