Нови над 2 млрд. лева е готово да похарчи Министерството

...
Нови над 2 млрд. лева е готово да похарчи Министерството
Коментари Харесай

МРРБ е готово да похарчи още 2 млрд. лв. за санирането на нови 1951 сгради

Нови над 2 милиарда лв. е готово да похарчи Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) за санирането на нови 1951 здания. Това стана ясно от отговора на министъра на районното развиване Петя Аврамова по време на парламентарния надзор.

За тези 1951 здания са подадени документи в Българската банка за развиване в периода за кандидатстване по Националната стратегия за енергийна успеваемост на жилищни здания, само че за тях не е достигнало обезпеченото финансиране от 2 милиарда лв. по време на първия стадий, който към момента не е завършил, стана ясно от отговора на Аврамова. Тя прецизира, че все още финансирането не е обезпечено.

Към 29 май 2020 година поддържаните в Министерство на регионалното развитие регистри регистрират, че са актуализирани и въведени в употреба 1876 здания. Остават да се обновят 146 блока, намиращи се на територията на 15 общини.

Министерство на регионалното развитие е трансформирало мнението си по отношение на продължаването на програмата и новата порция 1951 блока още веднъж ще бъдат актуализирани гратис за сметка на всички данъкоплатци. Досега от Министерство на регионалното развитие обясняваха, че идващия стадий на програмата за саниране ще продължи със самоучастие на жителите.

„ Становището и предлагането на Министерство на регионалното развитие ще бъде осъществяването на главните енергоспестяващи ограничения да е при 100% безплатна финансова помощ от страната, по този начин както е стартирала програмата и при изискванията, при които всички притежатели в здания - етажна благосъстоятелност са подали документи “, споделя Аврамова, представена от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР