Нови начини за възобновяване на горите у нас представиха лесовъди

...
Нови начини за възобновяване на горите у нас представиха лесовъди
Коментари Харесай

Лесовъди настоят за незабавно въвеждане на мерки за стопанисване на българските гори

Нови способи за обновяване на горите у нас показаха лесовъди от горското стопанство в Генерал Тошево. Целта е да се реши казуса със стареенето на горските масиви, за което трябват незабавни ограничения, съобщи Българска национална телевизия.

От една година експерти организират разнообразни опити за да се намерят най-ефективните способи за обновяване на дъбовите гори. Основният проблем е застаряването на горите у нас. Най-важното за една горска екосистема да бъде витална и задоволително високо продуктивна, което в това време я прави и устойчива.

Ако хората разрешат една горска екосистема да отслабне във всичките си индикатори, тогава се губи успеваемостта от нея. Според лесовъдите горите би трябвало да бъдат възобновени по натурален път в най-кратки периоди, тъй като ще се наложи изкуствено залесяване, което ще е в пъти по-скъпо.

Един от най-големите проблеми е нанавременното изсичане на горите, споделят експертите. Според тях губим доста хиляди кубически метра дървесина, тъй като горите не се поддържат.

Експертите настоят за ускорено въвеждане на ограничения за стопанисване на българските гори.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР