Нови мерки за предпазване от ковид в училищата влязоха в

...
Нови мерки за предпазване от ковид в училищата влязоха в
Коментари Харесай

При какви мерки учениците ще влязат в училищата в Русе?

Нови ограничения за предотвратяване от коронавирус в учебните заведения влязоха в действие в Русе. В главно учебно заведение " Никола Обретенов " ще се тестват над 350 деца.

" Учениците ще влизат от обособени входове, всяка паралелка учи на обособен етаж, взети са всички ограничения за сигурността на децата. Тестването става от 8 без 15 до 8.00 часа, само че от време на време продължава до 8.15, това значи, че се губи образователно време, което е проблем. Тестовете се организират от учителите, които имат документ, оказват помощ им родители доброволци и здравна сестра, усъвършенства се методът на осъществяване на тестванията ", съобщи в " Денят стартира " шефът на учебното заведение Емил Тюлеков.

По думите му за идната седмица тестванията са обезпечени.

" Имаше позитивни проби при нас, само че PCR потвърди, че са негативни. Но имаше и противоположния вид - възпитаник беше с негативен тест при нас, само че в същия ден фамилията взема решение, че ще направи PCR и се оказва позитивен. Каква е степента на надеждност на тези проби е под въпрос, нека да отпаднат в близко бъдеще. Тестовете се организират един път седмично единствено в понеделник ", добави Емил Тюлеков.

Вижте още във видеото.

Репортер: Теодор Стамболиев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР