Нови мерки вече са в сила за територията на София.

...
Нови мерки вече са в сила за територията на София.
Коментари Харесай

Вечерен час за заведенията: Новите мерки влязоха в сила в София

Нови ограничения към този момент са в действие за територията на София. От среднощ е въведен вечерен час за заведенията, игралните зали и нощните заведения. Капацитетът се лимитира до 50%, а влизането е единствено със зелен документ.

От сектора се опълчиха на новите разпореждания и оповестиха протест, което значи, че се чака заведенията да работят и след 22:00 часа довечера, макар заповедта.

„ Ние считаме, че рестрикциите, които са наложени на нашия отрасъл, са задоволителни и при 100% имунизиран личен състав, няма никаква логичност да затваряме имунизираните хора в къщи, за сметка на неваксинаните. Ще съблюдаваме зеления документ и това е всичко, което ще съблюдаваме ”, съобщи Ричард Алибегов от Асоциацията на заведенията.

Посетителите няма да подлежат на санкция за нарушение на вечерния час. Те могат да бъдат санкционирани единствено в случай че са без документ.

Проверките за това съблюдават ли се рестриктивните мерки ще продължат, безапелационни са от Столичната районна здравна ревизия.

От четвъртък се прекратява и присъственият образователен развой за учениците от 5, 6, 8, 9 и 11 клас, за което ще бъде издадена заповед от министъра на образованието и науката.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР