Нови масирани руски въздушни удари срещу енергийната инфраструктура на Украйна.

...
Нови масирани руски въздушни удари срещу енергийната инфраструктура на Украйна.
Коментари Харесай

Нови масирани руски атаки в Украйна, метрото в Киев отново е укритие за стотици

Нови масирани съветски въздушни удари против енергийната инфраструктура на Украйна. Поради дефицит на сила до края на деня няма да работи метрото в Киев, Харков е без ток, както и доста обитаеми места в северната, южната и западната част на страната.

В мощ са спешни прекъсвания на зареждането. Съобщава се за най-малко три жертви - две в Кривой Рог и една в Херсон. Украинската войска разгласи, че е свалила 60 от общо 76 изстреляни съветски ракети, само че енергийният оператор предизвести, че възстановителните работи ще продължат по-дълго, в сравнение с при предходни набези.

Киевчани употребяват метрото и през днешния ден като противовъздушно скривалище. Първоначалната паника в столицата беше анулирана четири часа по-късно. Ударите бяха нанесени в цяла Украйна в утринния час пик.

" Отивам на учебно заведение, само че в този момент има паника. Седя тук към този момент три часа. Искам да се върна у дома ", споделя Катя.

Украинските управляващи дефинират днешния, девети подред ракетен бараж против сериозната инфраструктура, като един от най-тежките от началото на акцията през октомври. Поразени са най-малко 9 енергийни уреди. Кметът на Харков оповестява за " колосални " вреди.

" Чухме доста детонации. Бях в тролея, към момента имаше ток. Когато зареждането прекъсна, слязохме тук, в метрото. Чакаме противовъздушната паника да свърши ", сподели Людмила Матосова от Харков.



Губернаторът на Днепропетровск също приказва за " съществени вреди ". Засегнати са и уреди в централния град Полтава, а също в Одеска област и Виница в централна Украйна.

" Ударите против нашата енергийна инфраструктура и причиняването на премеждия на хората по време на зимата е геноцид против украинската нация. Но в никакъв случай няма да се предадем ", съобщи Йевхен Йенин - заместник-министър на вътрешните работи на Украйна.

Тази седмица Ройтерс заяви, че Съединените щати възнамеряват да доставят на Украйна противовъздушни системи " Пейтриът ", Москва ги дефинира като бъдеща законна цел.

Гърция изрази подготвеност да съобщи на Украйна своите зенитни комплекси С-300, в случай че Съединените щати разположат " Пейтриът " на остров Крит. Украинските военни могат да работят със руско въоръжение без продължителното образование, належащо за " Пейтриът ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР