Нови кодове за няколко изследвания се добавят в Наредбата за

...
Нови кодове за няколко изследвания се добавят в Наредбата за
Коментари Харесай

Добавят нови кодове за медицински процедури

Нови кодове за няколко проучвания се прибавят в Наредбата за шифроване на заболяванията и медицинските процедури. Това излиза наяве от план за промени в Наредба 42, оповестен на уебстраницата на Министерство на здравеопазването за публично разискване.

Кодовете са за проучване на анти-dsDNA антитела, установяване на антифосфолипидни антитела в серум – IgG клас, установяване на антифосфолипидни антитела в серум – IgM клас, проучване на сърдечен тропонин и проучване на витамин D.

Идеята е да се актуализира обсегът на одобрените към сегашния миг кодове на медицинските процедури в Кодиращата система на медицинските процедури – версия 2020 година

„ С препоръчаните промени се цели основаване на опция за правилно отчитане на осъществените от лечебните заведения проучвания, посочени нагоре, които са включени в обсега на високоспециализираните медико-диагностични проучвания в пакета действия на НЗОК. С приемането на плана тези действия ще се регистрират по уеднаквен, нормативно регламентиран метод от всички лечебни заведения, ангажирани с осъществяването им “, се споделя в претекстовете към измененията.

Като главен резултат от препоръчаните промени се чака да бъдат основани условия за старание на предоставяната от лечебните заведения здравна информация при отчитане на осъществените медико-диагностични действия от пакета действия на НЗОК и при култивиране на здравна и медико-статистическа информация, показват от Министерство на здравеопазването.

От там считат още, че със заложените промени се подсигурява и бистрота и по-добър надзор при финансирането на лечебните заведения.

С измененията и допълненията в Наредбата можете да се запознаете, а с претекстовете към тях -.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР