Нови кадри от дрон, заснети в неделя, показват мащабните разрушения

...
Нови кадри от дрон, заснети в неделя, показват мащабните разрушения
Коментари Харесай

Нови кадри показват разрушения театър в Мариупол ВИДЕО

Нови фрагменти от дрон, снимани в неделя, демонстрират огромните опустошения на театъра в Мариупол, който пострада при яростните боеве за града.

На 25 март локалните управляващи в южния украински пристанищен град, базирайки се на разкази на очевидци, обявиха, че съгласно тях 300 души са починали при бомбардировката на театъра на 16 март, написа Ройтерс.

Представители на градския съвет на Мариупол настояват, че съветски въздушен удар е засегнал театъра, в който са се укривали стотици хора.

Русия отхвърля да е бомбардирала театъра. Кремъл твърди, че съветските сили не са се насочили към цивилни жители, откакто на 24 февруари Москва изпрати десетки хиляди бойци в Украйна.

В изказване на кметството на Мариупол от 28 март се споделя, че близо 5000 души, в това число към 210 деца, са били убити в града, откогато съветските сили са го обсадили.

Не е ясно по какъв начин кметството е пресметнало броя на жертвите от траялите един месец съветски бомбардировки, които опустошиха града и оставиха десетки хиляди поданици без ток и с малко ресурси.

Около 140 000 души са напуснали Мариупол на Азовско море преди началото на съветската блокада, а 150 000 са напуснали града по-късно, като 170 000 души към момента са там, съгласно данни на кметството, които Ройтерс не можа да ревизира без значение.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР