Нови изчисления на КНСБ сочат, че за нормалния живот на

...
Нови изчисления на КНСБ сочат, че за нормалния живот на
Коментари Харесай

КНСБ: Семейство с дете се нуждае от поне 2200 лева месечно за нормален живот

Нови калкулации на КНСБ сочат, че за естествения живот на семейство с дете - месечният приход на семейството не би трябвало да пада под 2200 лв.. Толкова би било задоволително, с цел да се покрие възходящата инфлация.

Един служащ би трябвало да получава над 1200 лева на месец чисто, с цел да се покриват разноските за прехрана. Според синдиката обаче едвам 700 000 работещи имат подобен или по-висок доход. От КНСБ предизвестяват - българинът губи покупателна дарба.

" От 2009 година българинът на минимална заплата не е губил покупателна дарба - всяка последваща година въпреки и малко, въпреки и повече някой път, минималната заплата нараства с по-голям ритъм от средногодишната инфлация ", сподели Любослав Костов, шеф на ИССИ на КНСБ.

При нехранителните артикули най-голямо е нарастването за превоз, където на годишна база разноските надвишават 20%, а при горива покачването е с над 45%. Храните също нарастват - за година брашното е поскъпнало с над 18%, а олиото с съвсем 57%.

Според последно изследване на КНСБ приходите на семействата би трябвало да се усилят с 15%, с цел да се компенсира растежа в инфлацията.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР