Нови избори не би трябвало да има нито за кмет,

...
Нови избори не би трябвало да има нито за кмет,
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Когато дойде съдебното решение, аз и екипа ми ще се съобразим с него

Нови избори не би трябвало да има нито за кмет, нито за Общински съвет в София, само че ще изчакаме решението на съда. Наскоро ме питаха какво мисля - нищо не мисля. Аз не мога да изземвам работата на съда, ще се съобразя с неговото решение, само че въпреки всичко то се вижда, че в случай че има някой ощетен, то това съм аз, тъй като при едно броене гласовете за мен ще се усилят. Но на мен това не ми е фокус, а проблемите на столицата. Когато пристигна правосъдното решение, аз и екипа ми ще се съобразим с него. 

Това разяснява пред Нова тв столичният кмет Васил Терзиев.

Гласуването на състава на комисиите и председателствата им е опит за спирачка на това, което ние вършим. Но това, което няма да чуете от мен, е да се извинявам и да споделям какъв брой е мъчно. В последна сметка това са даденостите, работим с това, което имаме. И преди съм казвал, че кметът нито е военачалник без войска, нито безгласна писмен знак. Има доста неща, които може да се създадат, които са в кметските пълномощия, разяснява той.

Дори да не ми е елементарно, отново има принадлежности. Кметът постоянно има думата. Когато има добра концепция за града, когато е заложена политика в бюджета, ще се наложи на другата страна да изяснява за какво я неодобрява. Защо биха споделили не на това да решим казуса с Витоша, на повече детски градини и така нататък, разяснява той.

Прозрачността лекува най-добре сходни недъзи и това, което мога да върша е да давам публичност и да придвижваме решенията. Вярвам, че крайния резултат въпреки всичко ще е позитивен и ще има повече бистрота на това, което прави общината. Смятам, че това към този момент се случва, макар всички драми, които имаме, уточни той.

Единственото нещо, върху което няма да имаме задоволителен надзор при сегашната обстановка, а би ни се желало да не е по този начин, са общинските сдружения и какво ще се случи с нея. Н този случай можем да да търсим проблеми и да даваме публичност за тях, само че Общинския съвет е този, който може да задвижи промяната, изясни Терзиев. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР