Нови инвестиции в Плевен, Пловдив и Шумен за близо 1

...
Нови инвестиции в Плевен, Пловдив и Шумен за близо 1
Коментари Харесай

Премиерът обяви нови инвестиции за 1 млрд. лв. в Плевен, Пловдив и Шумен

Нови вложения в Плевен, Пловдив и Шумен за близо 1 милиарда лв. разгласи при започване на съвещанието на Министерски съвет министър председателят акад. Николай Денков.

" В Плевен ще се разшири стъкларския цех " Рубин ", ще се построи 300-тонна пещ, ще се модернизират складови площи с фокус върху новаторски артикули и процеси за повишение на ресурсната успеваемост и понижаване на въглеродните излъчвания. Реализацията на инвестицията ще сътвори над 150 нови работни места в община Плевен ", сподели Денков.

Друг основен план е в Пловдивската община Марица.

" Шнайдер Електрик България " планува основаването на интелигентна индустриална постройка и новаторски технологии и възобновими източници на сила. Това ще бъде първото такова дружество в Централна и Източна Европа. Инвестицията е за 107 млн. лв. и планува основаването на най-малко 105 нови работни места ", акцентира министър-председателят.

" Шумен аутомед " ще разшири алуминиевото си произвеждане с инвестиция от 136 млн. лв.. Това ще сътвори 160 нови работни места. Проектът цели производството на нови алуминиеви сплави за електрически автомобили и разширение на продукцията за автомобилопроизводство и слънчеви панели. Има и още няколко други сходни точки ", уточни Денков.

" Най-добрата обществена стратегия за хората е да им осигурим работни места с положително възнаграждение. С това идва и една от най-важните задачи на държавното управление. Това е да обезпечи вложители, които да могат да обезпечат висока добавена стойност, а от там и по-добри заплати при тях. Това са вложения освен в България, а в хората, в българите ", безапелационен е министър председателят.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР