Нови и нови призраци продължават да се вграждат в печалния

...
Коментари Харесай

Доцент от УНСС бе уволнен заради "ЖипкаTV"

Нови и нови призраци не престават да се вграждат в печалния нов корпус на Университета за национално и международно стопанство (УНСС).

Не изключително красивата постройка, която към този момент има акт 16, първо опустоши счетоводството на Икономическия, поради големия преразход в който влезе, след това навлече на към този момент някогашния ректор Стати Статев поредност одити, които демонстрираха извънредно проблематични управнически практики и най-после удари и по премиера Бойко Борисов, който персонално реши да се дадат 7.5 млн. лева, с цел да се приключи корпусът, макар че с тях " тре`а да му построим и хотела ", както един доста сходен на неговия глас сподели в запис по адрес на Статев.

Сега неоткритата постройка ще вземе още една жертва: академичната самостоятелност на УНСС, която беше принесена в жертва персонално от ректора проф. Димитър Димитров. Димитров е уволнил един от преподавателите в университета, поради изразено мнение по отношение на предизборна аудиенция на Борисов в новия корпус. Въпреки, че мотивът за уволнението е официално уронване на престижа на УНСС и замесване на университета в политическа акция, това подценява очевидния факт, че ВУЗ-ът стана част от политическа игра надалеч преди този момент.
Какво стана
Корпусът към момента не е открит и не се употребява от студенти, а два дни преди парламентарните избори министър председателят (вече в оставка) Бойко Борисов взема решение да го посети. Това съгласно ректора, постанова наличието му там. " [...] сутринта на 2 април получихме позвъняване, че Министър-председателят и министрите на районното развиване и на финансите ще посетят постройката. Към момента, а и към момента, занятията се повеждат неприсъствено, тъй че министър председателят бе посрещнат от мен и няколко индивида от администрацията ", споделя в писмени отговори до " Капитал " ректорът проф. Димитър Димитров.

Така в действителност университетът попада измежду една от стотиците точки - автомагистрали, манастири и други, които Борисов интензивно обикаляше. На място не е имало публицисти, няма и публично разкриване. Има обаче фотоси във Фейсбук профила на Борисов, който дава параметрите на плана, а най-после приключва с думите: " Ако желаеме младежите да учат и да се развиват в България - би трябвало да им осигурим най-хубавите условия! "

Това посещаване (виж долу) изрази възмущението си и подаде оставка от управителни длъжности, които е заемал.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР