Нови емотикони с бременни мъже ще бъдат предлагани от Apple.

...
Нови емотикони с бременни мъже ще бъдат предлагани от Apple.
Коментари Харесай

Емоджи с бременен мъж: Как се сбъдват пророчествата на Оруел

Нови емотикони с бременни мъже ще бъдат предлагани от Apple. Така огромните софтуерни компании, които дебнат за “фалшиви новини”, прокарват антинаучни оферти в името на “приобщаването”.

Анекдотично? Забавно? Безобидно? Не, красноречиво. Фалшиво готиният прогресизъм е придружен от лов на безмилостни вещици. Заради това, че се пошегува по тази тематика в обществените мрежи: “Човек, който менструира”. Сигурна съм, че имаше дума за тези хора. Помогнете ми. Wumben? Wimpund? Woomud?”, авторката на “Хари Потър” Дж. К. Роулинг беше оплюта, обиждана и даже бе анулирана годишнината на сагата поради трансфобия.

“Накрая партията ще разгласи, че две и две вършат пет, и ти ще би трябвало да го повярваш (…) Здравият разсъдък беше разкол на ересите”, споделя разказвачът в “1984”. Джордж Оруел е мислел за комунизма, когато е писал своя антиутопичен шедьовър. Той не е знаел, че “пробуждането” (wokisme) ще сбъдне неговите пророчества.

Все още не споделят, че две и две прави пет, само че към този момент настояват, без да им мигне окото, че мъжете могат да износват деца. Така Apple включи в новото си потомство емоджита “бременен мъж”, разполагаем във всички цветове.

Анекдотично? Забавно? Безобидно? Не, красноречиво.

Защото емотиконите на IPhone, налични във всички джобове на всички континенти, са маркери за лукава гражданска война в манталитета, според механика за обществено инженерство, която цели да ни накара да приемем новата деконструирана и мултикултурна човечност. (Въпросните емоджита не са монопол единствено на Apple. Рано или късно се появяват и в устройствата с операционна система Андроид — б.р.)

Учудващо е, че Big tech*, които много постоянно афишират борба в името на науката и безмилостно гонят от своите обществени мрежи всеки, който популяризира “фалшиви новини”, прокарват антинаучни оферти.

Защото бременният мъж не съществува, от позиция на науката.

“За биологията това е явно, не съществуват татковци, които раждат: мъжката матка не е по-реална от женския пенис. Това са чисти словесни структури — flatus vocis”, отбелязваше Клод Хабиб в своето удивително есе “Транс въпросът” (La question trans), в което се питаше дали не е напът да се роди ново “право на заблуда”. Тя цитираше и американската феминистка Камий Палия:

“Студената биологична истина е, че измененията на пола са невъзможни. Всяка клетка от нашето тяло, като се изключи кръвните кафези, съдържа кода за нашия рожден пол за цялостен живот”.

Може и да не е научно, само че “нищо не лишава от никого”, ще дават отговор радетелите на напредъка, бързащи да затворят в клетката на уплахите всички мърморковци, които биха имали неприятния усет да се опълчват на тяхното симпатично смайли. Това значи бързо да забравим, че императивът на приобщаването върви паралелно с този за деконструкцията.

Така популяризирането на фигурата на бременния мъж способства за заличаването на женското, което е по-скоро комично в ера, която проповядва “видимост” на дамите.

Феминизмът възнамеряваше да раздруса обичайните показа за връзките сред мъже и дами, той в никакъв случай не е претендирал да отстрани биологията, без която не могат да се обяснят съществуващите неравенства сред половете. Майчинството е “прекомерната привилегия” (Франсоаз Еритие) на дамите и да им се откаже е декаданс.

Това не е изолирано: от ден на ден компании и администрации, загрижени да не дискриминарат ултрамалцинството на транссексуалните, към този момент употребяват израза “хора, които менструират” или “хора, имащи матка”, вместо красивата дума “жена”.

Фалшиво готиният прогресизъм е придружен от лов на безмилостни вещици. Заради това, че се пошегува по тази тематика в обществените мрежи: “Човек, който менструира”. Сигурна съм, че имаше дума за тези хора. Помогнете ми. Wumben? Wimpund? Woomud?”, авторката на “Хари Потър” Дж. К. Роулинг беше оплюта, обиждана и даже бе анулирана годишнината на сагата поради трансфобия. “Това не лишава нищо от никого”, единствено на хората, които не са съгласни. Освен това, в случай че няма никаква причина да се пречи на малцинството от хора с същинска полова дисфория, какво ще кажете за вредата, нанесена на детето от такова обезобразено родителство?

Детето е подложено на когнитивен дисонанс: споделят му, че майка му е мъж. Двойствеността на половете е в основата на възпроизводството. Какви психически последици може да има една такава институционализирана неистина?

И най-после, най-поразителното в тази история е съюзът на приобщаването и капитализма, пробуждането и Силициевата котловина. Консорциумът Уникод, асоциация, която взема решение какви ще бъдат новите емоджита, е формиран от представители на всички най-големи софтуерни компании: Фейсбук, Microsoft, Гугъл, Netflix и Apple. Непокорният Жан-Люк Меланшон, който желае да включи “свободата на джендър” в Конституцията, би трябвало да се замисли за това, че е съдружник на цифровите мултинационални компании, които имат намерение да прокарат новия международен морал. Същите тези компании, които се занимават с политика на съкровеното, съумяват да ни накарат да забравим за гигантското замогване на неколцина.

Така “пробуждането” (wokisme) разрешава да се разсънят мозъците за хоризонталните псевдонеравенства, с цел да забравим по-лесно (и да се изкупят) действителните и възходящи обществени неравенства, подбудени от дигитализацията на стопанската система.

* Big Tech, прочут още като GAFA, Tech Giants, Big Four и така нататък, са най-големите софтуерни компании в Съединени американски щати, а точно Гугъл, Apple, Фейсбук, Amazon.

По
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР