Нови две изборни дела бяха образувани днес в Административен съд

...
Нови две изборни дела бяха образувани днес в Административен съд
Коментари Харесай

Обжалват избора на общински съветници в Бяла

Нови две изборни каузи бяха формирани през днешния ден в Административен съд – Варна. Жалбоподателите оспорват решение на Общинската изборна комисия (ОИК) в Бяла от 30 октомври, с което са определени общинските съветници в черноморската община.

В една от жалбите се твърди, че в границите на изборния ден членовете на Секционната изборна комисия са позволили значително нарушаване, позволявайки наличието в изборните пространства, включително и изборните кабини, на претенденти на политически партии.

Жалбоподателят желае от съда да назначи правосъдна експертиза, вещото лице по която, откакто извърши разбор на избраните като действителни и недействителни бюлетини, да откри дали те подхождат на изборния резултат и в случай че не подхождат, да отговори на въпроса дали това трансформира крайния резултат от изборите. Има и изключително искане за прекъсване на оспореното решение на Общинската изборна комисия в Бяла.

И в двете тъжби се твърди, че има груби нарушавания при броене на бюлетините и определяне на броя на действителните и недействителните.

Жалбоподателите желаят от съда да анулира процесното решение на ОИК Бяла като незаконосъобразно и да разгласи оспорения избирателен резултат за нереален.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР