Нови двама медици от Комплексния онкологичен център във Враца са

...
Нови двама медици от Комплексния онкологичен център във Враца са
Коментари Харесай

Кошмарът в Онкодиспансера, ръководен от покосената от К-19 д-р Лишковска, става все по-страшен

Нови двама медици от Комплексния онкологичен център във Враца са инфектирани с COVID-19. Лечебното заведение е само по рода си в района и обслужва онкоболни от цяла Северозападна България в 6 отделения с 145 кревати, оповестява Българска национална телевизия.

Сега за пациентите ще се грижат общо 180 медицински служащи, защото останалите са под карантина.

Николина Генова е претърпяла онкологична интервенция преди към 2 месеца. Сега още веднъж идва на обзор и допуска, че ще я одобряват в отделението. Притеснява се обаче, че в Онкологичния център има още инфектирани медици.

"Аз разбрах, че нещо лекаря тука беше болен. Трябва да се пазиме. Да се пазиме прецизно. Дано да няма нищо, да не се разболяват хората ", сподели Николина Генова.

Въпреки че към този момент 10% от личния състав на лечебното заведение е под карантина, Николина ще може да бъде лекувана, тъй като в онкодиспансера към този момент е основана нужната организация.

"При 200 медицински фрагменти без 10% да работиме и да обслужваме, тъй като ние сме и обществено заведение. Хората тука пред поликлиниката пътуват и идват отвред. Пътуват с рейсове, пътуват с разнообразни транспортни средства и ние сме длъжни да ги обслужим ", сподели доктор Григор Томов - шеф на КОЦ-Враца.

Пациентите могат да бъдат спокойни, че няма да се заразят с ковид в лечебното заведение.

"Провежда се стерилизация, разполагаме с задоволително персонални защитни средства и всеки би трябвало да бъде виновен ", сподели Ваня Данчева - ст. здравна сестра.

От здравната ревизия няма да постановат някакъв по-сериозен режим на лечебното заведение, а ще се усъвършенства контрола посредством особено подготвени екипи.

"Ние сме планували за другата седмица образование на тези екипи по надзор на инфекциите, те да подхващат главните противоепидемични ограничения, а ние да проконтролираме и да поправяме, в случай че е належащо ", изясни доктор Кети Ценова - шеф на РЗИ - Враца.

Според експертите, броят на болни от ковид медици в лечебното заведение понижава. За в този момент има единствено един инфектиран пациент, само че няма данни това да се е случило по време на обзор или престой в онкологичния център.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР