Нови два мача от Първа лига ще се изиграят днес,

...
Нови два мача от Първа лига ще се изиграят днес,
Коментари Харесай

Левски е домакин на Черно море, Хебър приема Септември в мач за оцеляване в елита

Нови два мача от Първа лига ще се изиграят през днешния ден, петък. От 18,00 часа е борбата за оцеляване сред Хебър и Септември София, а в 20,30 стартира дуелът от първата шестица Левски - Черно море.

Три кръга преди края е доста забавно в шампионската група. В сряда Лудогорец се поздрави с Купата на България, което значи, че ЦСКА 1948 ще е пределно стимулиран да резервира третата позиция в подреждането. Четвъртата към този момент носи право на бараж за присъединяване в Лига на конференциите. Към момента на нея е Левски, само че вкус има и Черно море, който идва в София да се приближи на единствено точка от " сините ". Победа на столичани пък значи, че те освен ще решат разногласието с " моряците " в своя изгода, само че и ще се изравнят по точки с ЦСКА 1948.

В първия кръг от пролетния дял Черно море победи Левски като посетител, само че на безпристрастен терен във Велико Търново. Резултатът може и да бе единствено 1:0 в интерес на „ моряците “, само че два техни гола бяха анулирани, до момента в който положителните положения пред играчите на " сините " не бяха доста. Двубоят във Варна през ноември пък приключи без попадения.

Предстоящата среща обаче заварва Левски в много по-добра форма оттогава, когато победа липсваше дълго време. В първата половина от месец май столичани изгубиха от Локомотив Пловдив и приключиха 2:2 с ЦСКА 1948, което бе сериозен удар по техните европейски упоритости. Нищо обаче не е изгубено и Ивелин Попов и компания демонстрираха това при безапелационното 3:0 против „ смърфовете “ в Пловдив.

Черно море не се намира в изключително добра форма, като победи само Спартак Варна в последните си пет мача за състезание и позволи отпадане от Купата на България от Лудогорец. „ Моряците “ обаче вършат положително усещане и мощен сезон и несъмнено би трябвало да съжаляват, в случай че не се доберат до европейско присъединяване. Те прибраха единствено точка от първите два мача в шампионската група. Първо бе позволено проваляне от ЦСКА, а в предходния кръг бе избавена точката в домакинство на ЦСКА 1948.

Хебър пък ще посрещне Септември София с ясната концепция да се върне на победния път. Миналата седмица домакините позволиха проваляне от Спартак Варна с 1:2 в среща от плейофите на националното състезание. Това бе едвам четвъртата победа на варненци през сезона в efbet Лига. Всички голове бяха маркирани през второто полувреме. В началото на 47-та минута от срещата, тимът от Пазарджик излезе напред в резултата, с помощта на Георги Търтов.

Въпреки това, домакините съумяха да се възстановят. Лерой Микелс изравни с впечатляващ гол от отдалеченост, а Евандро направи цялостния поврат за състава на Спартак Варна. По този метод домакините инкасираха втората си поредна загуба от старта на плейофите за оцеляване в елита. В предходния кръг играчите на Хебър изгубиха гостуването си на Пирин със същия резултат. Така домакините останаха на предпоследното място във краткотрайното класиране, на четири точки от избавителната зона.

Септември София от своя страна завоюва срещата си против Пирин с резултат 2:0 в мач от 32-ия кръг на efbet Лига. За столичния тим това бе първа победа след осем следващи загуби. Пълният актив от точки от дуела върнаха очакванията за опазване на мястото в елитната лига. Резултатът бе открит от Валентин Йосков след час игра с извънредно хубав гол, а в добавеното време Атанас Кабов подпечата триумфа.

В 77-та минута попадението на Симеон Александров пък бе анулирано заради засада. Така футболистите на Септември София ще подходят към идната среща от мястото, което води към бараж за оставане в Първа Лига.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР