Нови два мача от осминафиналите на Шампионската лига ще се

...
Нови два мача от осминафиналите на Шампионската лига ще се
Коментари Харесай

Арсенал посреща Порто, а Барселона приема Наполи в решителни битки за Топ 8 на Шампионската лига

Нови два мача от осминафиналите на Шампионската лига ще се изиграят във вторник. Арсенал посреща Порто, а Барселона е хазаин на Наполи. И двете срещи са от 22:00 часа българско време.

В Неапол видяхме колосален конфликт сред двама от най-хубавите нападатели в света. С попадение в 60-ата минута Левандовски изведе Барса напред, само че Осимен изравни четвърт час по-късно. Голът за Наполи падна след единствения прецизен удар за отбора в мача.

Каталунците към този момент на два пъти са отстранили този съперник в последните години. През 2020 година те завоюваха реванша с 3:1. Първият мач в Испания бе приключил 1:1. Две години по-късно срещата на " Камп Ноу " приключи 1:1, само че Барселона сечели с 4:2 гостуването си в Неапол.



И двата тима натрупаха поредност от срещи, в които проваляне липсва, само че пък някой от позволените равенства се броят за неуспех. Барселона е непобедена в осем мача, като завоюва пет от тях. С едвам 1:0 бе надигран Майорка в петък, само че положителната вест е третата поредна суха мрежа в една акция, в която защитата на отбора не се показва на мечтаното равнище. Наполи пък приключи 1:1 с Торино в домакинство от Серия А, като точката ги оставя на седем от Топ 4.



Арсенал излиза против Порто вкъщи с гол пасив. Въпреки това, букмейкърите са уверени, че „ топчиите “ ще преодолеят своя съперник и то даже с лекост.

Англичаните бяха любимец и в първия мач, само че Порто ловко успяваше да разрушава играта и даже не разреши на Сака и компания да насочат прецизен удар, а Магаляеш и Салиба бяха обезвредени при 10 ъглови удара. В това време „ драконите “ не бяха по никакъв начин безвредни на контраофанзива и със страховит гол на Галено, надълбоко в добавеното време, съумяха да да се снабдят с скъп гол задатък. Това бе и трета поредна домакинска победа за Порто в съперничеството, само че Арсенал на собствен ред е с 3 от 3 в Лондон и към момента без позволен гол.

След късата пауза в Англия в средата на януари, Арсенал се намира във феноменална форма, като завоюва всичките си осем мача от шампионата. Повечето от тях бяха взети с лекост и голова мощност, само че не по този начин бе против Брентфорд в събота. Лековата неточност на Рамсдейл бе напът да коства трите точки за „ топчиите “, само че Хаверц донесе триумфа за 2:1 с гол в 86-ата минута. Трябва да доклада, че стражът на столичани се отличи с основни намеси през втората част, които предотвратиха сигурни попадения в неговата врата. Този триумф пък означаваше и първо място в подреждането с по-добра голова разлика пред Ливърпул.



Порто не е водач в своя шампионат, а и надали в оставащите кръгове ще се замеси в разногласието за купата с Бенфика и Спортинг. В началото на месеца " Драконите " съумяха да разбият своя огромен конкурент Бенфика с 5:0 вкъщи, а преди дни взеха триумф и с 3:0 като посетител на Портимонензе.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР