Нови доказателства за безпрецедентната кибер атака срещу НАП ще представи

...
Нови доказателства за безпрецедентната кибер атака срещу НАП ще представи
Коментари Харесай

Нови доказателства вади прокуратурата за хакерската атака срещу НАП

Нови доказателства за невижданата кибер офанзива против Национална агенция за приходите ще показа през днешния ден държавното обвиняване на съвещание на Апелативния спецсъд. На него ще се гледа мярката за неотклонение на притежателя на " ТАД Груп " Иван Тодоров. Той бе арестуван след завръщане от Канада по повдигнато обвиняване в кибертероризъм, само че по-късно съдът го пусна под парична гаранция от 100 хиляди лв..

Прокуратурата, само че и отбраната на Тодоров апелират мярката. Обвинението упорства Тодоров да бъде върнат в ареста, а юристите му - паричната гаранция да бъде понижена.

Прокуратурата упорства днешното съвещание, на което ще показа въпросните нови доказателства, да протече при закрити порти, защото ще бъде изнесена сензитивна информация, включваща документи, данни от разпити и информация от държавни институции, банки, взаимоотношения на клиенти с банки и застрахователи, данъчни документи и междуфирмени търговски връзки, свързани с директното развиване на стопанската система в страната.

" Не се тормозя, нищо не съм поръчвал ", разяснява сбито самият Иван Тодоров на влизане в спецсъда през днешния ден.

Обвиняеми по това дело дружно с Тодоров са и Кристиян Бойков и Георги Янков от " ТАД Груп ", които също са на независимост под парична гаранция.

Малко по-късно, в съда дойде и Кристиян Бойков, който евентуално ще бъде свикан да даде показания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР