Нови дарения за стотици хиляди левове продължават да постъпват от

...
Нови дарения за стотици хиляди левове продължават да постъпват от
Коментари Харесай

Граждани, фирми и организации продължават да даряват за борбата срещу Covid-19

Нови дарения за стотици хиляди левове не престават да постъпват от жители, компании и организации в помощ на лечебните заведения в битката с Covid-19.

В петък фармацевтичната компания “Пфайзер България “ се включи в дарителските начинания като подари по 50 000 лв. на две лечебни заведения - „ Пирогов “ и “Александровска “. Средствата са предоставени за обезпечаване на нужните защитни дрехи, маски, медицински консумативи, инсталация и други материали.

Групата “Шишеджам “, международен водач в производството на стъкла, химикали, сода и хром, подарява 100 000 лв. за битката против коронавирусната зараза в България. Тя ще подари три стационарни белодробни вентилатори, един портативен белодробен вентилатор и един компресор за болничното заведение в Търговище. Общата сума на оборудването, което ще бъде дарено, възлиза на 90 000 лв.. Останалата част от сумата, в размер на 10 000 лв., ще бъде дарена на Червения кръст в Търговище.

За две седмици в дарителската сметка на фондация Bcause е набрала общо 878 466 лв..
Към акцията ѝ “Covid-19 е причина да сме физически разграничени, само че обществено по-близки от всеки път “ се причислиха повече от 1500 частни донори и десетки компании.

От началото на акцията на Проект #ЗаДоброто и BCause са дарени 558 466 лв..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР