Нови четири локомотива Смартрон бяха доставени и от днес /29-и

...
Нови четири локомотива Смартрон бяха доставени и от днес /29-и
Коментари Харесай

Нови четири локомотива Смартрон вече са в движение

Нови четири локомотива Смартрон бяха доставени и от през днешния ден /29-и април/ са включени в съставите на влакове, които пътуват по главните дълги дестинации в страната. С новодоставените локомотиви БДЖ към този момент разполага с 10 Смартрона, с което ДЗЗД „ Сименс Трон” извърши предварително заложените в контракта периоди за доставка.

Останалите пет локомотива, които би трябвало да бъдат разполагаем на БДЖ до края на годината, най-вероятно също ще дойдат преди края на посочените периоди, с помощта на което сдружението ще разполага по-рано с нужния запас за осъществяване на Графика за придвижване на влаковете.

След като през месец май 2020 година беше решен казуса с дефицита на вагони, от април тази година към този момент е преодолян и трайният дефицит на локомотиви. Чрез съществуването на задоволителен преносим състав ще бъдат редуцирани систематичните закъснения и анулацията на влакове подари съществуващия до момента дефицит.

Локомотивите Смартрон, с които БДЖ към този момент разполага, се движат в съставите на влакове по направленията София-Бургас-София, София-Варна-София, София-Свиленград-София и София-Кулата-София.

Новите четири локомотива ще носят имената на следващите български владетели, които са княз Борис I, цар Симеон Велики, цар Петър I и цар Самуил. Всеки един от тях разполага със характерен QR код, при сканирането на който посредством мобилно устройство се появява информация за историята на владетеля, на който е наречен локомотива. Друга забавна детайлност е, че на челото на всеки Смартрон е изобразена по една писмен знак от глаголицата, което е самобитен метод за разпространение и предпазване на българските полезности и богата история.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР