Нови близо 60 млн.евро ще инвестира Министерството на регионалното развитие

...
Нови близо 60 млн.евро ще инвестира Министерството на регионалното развитие
Коментари Харесай

МРРБ ще инвестира нови 60 млн.евро по Програмата за транснационално сътрудничество „Дунав 2014- 2020 г.“

Нови близо 60 млн.евро ще влага Министерството на районното развиване и благоустройството по Програмата за транснационално съдействие „ Дунав 2014-2020 година “

Ведомството разгласи Трета покана за набиране на планови оферти. Ще се финансират планове по целите „ Възстановяване и ръководство на екологични мрежи и коридори “; „ Подобряване на транснационалното ръководство на водните запаси и предварителна защита на риска; „ Подобряване на готовността за ръководство на рискови обстановки “; „ Подобряване на енергийната сигурност и енергийната успеваемост “; „ Повишаване на институционалния потенциал за посрещане на главните публични провокации “.

Поканата се състои от два стадия – подаване на Заявление за интерес и подаване на цялостен Формуляр за кандидатстване от утвърдените на първия стадий претенденти, оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие.

Първият стадий на кандидатстване е отворен до 08 март 2019 година (14:00 CET). Очаква се вторият стадий на кандидатстване да бъде отворен през есента на 2019 година.

Съвместният секретариат на програмата ще подкрепя претендентите при подготовка на плановите оферти посредством даването на съвещания в двустранни срещи и по телефона.

Подробна информация за Третата покана е оповестена на интернет страницата на програмата: http://www.interreg-danube.eu/ На нея са посочени нужните Документи за кандидатстване, формуляр за консултация с претендентите, информация за събития, свързани с поканата; Платформа за търсене на евентуални сътрудници и база данни за планови хрумвания.

Програмата за транснационално съдействие „ Дунав 2014-2020 “ е финансов инструмент за поощряване и иницииране на планови хрумвания свързани с превъзмогване на общите провокации и потребности в характерни посоки, които да реализират действителна изгода за хората и да изградят ефикасни връзки сред управляващите и организациите в Дунавския район.

Регионите, които програмата обгръща са на територията на 9 държави-членки на Европейски Съюз: Австрия, България, Чехия, Германия (федерални провинции Бавария и Баден-Вюртемберг), Хърватия, Унгария, Румъния, Словения и Словакия и 3 страни кандидат-членки: Босна и Херцеговина, Сърбия, и Черна гора. Молдова и четири области от Украйна (Закарпатска, Ивано-Франковска, Одеска и Черновицка област) също могат да вземат участие в програмата с финансиране от страна на Европейския инструмент за съседство.

Общият размер на средствата в програмния интервал 2014-2020 година възлиза на 263 млн. евро, обезпечени от Европейския фонд за районно развиване, Инструмента за предприсъединителна помощ, и национално съфинансиране. Предвижда се и финансиране от Европейския инструмент за съседство.

Програма „ Дунав “ има четири предпочитани оси: Иновативен и обществено зает Дунавски район, Околна среда и културно зает Дунавски район, Подобрена съгласуваност на Дунавския район и Добре ръководен Дунавски район.

Бенефициенти по програмата могат да бъдат национални, районни и локални управляващи, както и неправителствени и частни организации.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР