Нови бариери и камери за наблюдение ще бъдат монтирани по

...
Нови бариери и камери за наблюдение ще бъдат монтирани по
Коментари Харесай

Монтират нови бариери и камери на пътя към Седемте рилски езера

Нови бариери и камери за наблюдаване ще бъдат инсталирани по единствения път към Седемте рилски езера.

От седмица работи заповед на министъра на околната среда, с която са спрени джиповете, които превозваха туристи и багаж десетки години. Петнайсетината джипа, които в цялостно нарушаване на разпоредбите караха туристи и багаж към Седемте Рилски езера против 15 лв. на човек, към този момент не се движат, сподели пред БНР кметът на Сапарева баня Калин Гелев.

"Ситуацията е спокойна с джиповете. Знаете, че има една част от джиповете, които имат разрешителни да обслужват тъкмо Бялото приятелство, извозвайки им багажите до лагера “, сподели той и увери: “Местата, които сме поискали ние от Районна дирекция на горите с обозначени точни пътища, са тъкмо три, където може вероятно да се реализира. Когато районния началник по горите издаде заповед, тогава към този момент е обвързване на общината да създаде самите табели. От Министерството на околната среда и водите споделиха, че ще разположат и видеокамери ".

В Сапарева баня се разяснява и това, че качването на туристи и багаж с джипове към Седемте езера се правеше от хора, които имат различен бизнес. Това е съпътстваща активност, от която обаче печелеха добре.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР