Нови апарати за неинвазивна вентилация в помощ на специалистите при

...
Нови апарати за неинвазивна вентилация в помощ на специалистите при
Коментари Харесай

Нова апаратура за лечение на белодробни заболявания във ВМА

Нови апарати за неинвазивна вентилация в помощ на експертите при лекуването на пациенти в Клиниката по белодробни заболявания, оповестиха от пресцентъра на Военномедицинска академия (ВМА).

"Неинвазивната вентилация е способ за лекуване на пациенти с три съществени вида дихателни нарушавания: хронични обструктивни заболявания с хиперкапнея (повишено налягане на въглеродния двуокис в кръвта), синдром на затлъстяване с хиповентилация и рестриктивни белодробни нарушавания, да вземем за пример при пациенти с мускуло-скелетни заболявания ", разясни доцент Милена Енчева, началник на клиниката.

Хора с първите два вида нарушавания са чести наши пациенти. Без използване на неинвазивна вентилация дихателната непълнота при тях бързо декомпенсира до степен, налагаща лекуване в интензивно поделение.

"През последните години този способ стана рутинна част от лекуването на пациентите с дихателна непълнота при съответни показания и с помощта на неговото приложение все по-малко пациенти се насочват към Клиниката по интензивна терапия за интубация с инвазивна вентилация, сподели още експертът.

Болести излагат един на петима души по света на нараснал риск от тежка форма на COVID-19

Грижите и престоят в клиниката са по-големи, изисква се по-добра подготовка на личния състав, повече време и внимание, само че резултатите си заслужават, безапелационна е доцент Енчева.

От скоро Клиниката по белодробни заболявания на ВМА разполага с два нови апарата за неинвазивна вентилация. Те са „ по-висок клас “ от досегашните, оферират по-голям избор на режими и фини настройки, които включват опция за вентилация на пациенти с трахеотомия и даже инвазивна вентилация.

Част от преимуществата на новите апарати са батериите, които разрешават превозване на пациентите или работа при прекъсване на електрозахранването.

Сн. ВМА, фейсбук
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР