Нови антидъмпингови правила влизат в сила от днес в ЕС.

...
Нови антидъмпингови правила влизат в сила от днес в ЕС.
Коментари Харесай

Европа спира окончателно вноса на евтини китайски стоки

Нови антидъмпингови правила влизат в действие от през днешния ден в Европейски Съюз. Те целят да защитят производителите в блока на 28-те от на ниска цена импорт. Китай е най-големият снабдител на артикули в Европейски Съюз, само че блокът счита, че някои от изнасяните от азиатската страна артикули нелегално подбиват европейските цени.

За да се оправи с този проблем, Брюксел наложи антидъмпингови мита на разнообразни китайски артикули, в това число в стоманодобивния бранш, написа ПИК.

Преди година обаче изтече срокът на деяние на разпоредбите на Световната комерсиална организация, свързани с Китай, и на страните членки на Европейски Съюз се наложи да измислят нов способ за пресмятане на " обективни " вносни цени, отбелязва Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА. Отсега нататък, в случай че Европейската комисия откри " доста деформиране на пазара " сред цената, на която се продава вносен артикул и цената му за произвеждане, тя може да дефинира каква вносна цена би била обективна, като съпостави с други страни с сходно равнище на развиване на страната експортьор.

Това ще служи за основа да се откри дали с продукта се прави дъмпинг на европейския пазар. Новите европейски правила целят да не разрешат на никоя страна изкуствено, посредством интервенция на държавното управление си, да занижава цените на стоките, които изнася за Европейски Съюз.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР