Нови 8 случая на коронавирус у нас, заболелите вече са

...
Нови 8 случая на коронавирус у нас, заболелите вече са
Коментари Харесай

Нови 8 случая на коронавирус у нас, заболелите вече са 648, а излекуваните 62

Нови 8 случая на ковид у нас, заболелите към този момент са 648. Излекуваните са 62, за денонощието, новозаболелите са 24. От тях 12 са в болница.

Картината на заболеваемост по области и градове наподобява по този начин:
София - 15, Кърджали - 2, Пазарджик - 1, Велико Търново - 3, това са едно цяло семейство с 9 годишно дете, които са се върнали от Англия, Сливен - 1, Смолян - 1, Бургас - 1, Варна - 1.

Увеличава се и броят на инфектираните медици, заяви военачалник - майор Венцислав Мутафчийски на постоянния утринен брифинг в Министерски съвет тази заран. Към момента покосените медицински лица са 36. Има трима нови - двама санитари и лаборант.

Към случаите с летален излаз, шефът на националния действен щаб разгласи още един, чиято проба е излязла позитивна.  Общо умрелите у нас са 26. 14 мъже и 12 дами. 
Към момента 231 са в болница, 31 болни са в натоварен бранш.

Генерал Мутафчийски разгласи, че ще изиска от държавното управление стягане на ограниченията по празниците. Той уточни, че хубавото време е изкарало хората на улицата и осъди като обидно отношението на жителите, които се движат на групи и не съблюдават рестриктивните мерки. Като част от ограниченията, шефът на щаба уточни наложителното носене на маски.

Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР