Нови 7 милиарда дълг и обещание за бюджет на растежа

...
Нови 7 милиарда дълг и обещание за бюджет на растежа
Коментари Харесай

Бюджет на растежа или на инфлацията: Какво предвижда държавната сметка за тази година

Нови 7 милиарда дълг и заричане за " бюджет на растежа " - това чухме по време на бурния спор в Бюджетната комисия тези дни.



Според някогашния обществен министър Христина Христова не е добре да чакаме инфлацията да даде резултати, по тази причина счита, че обществените разноски не са непотребни. 280 милиона са увеличени обществените разноски, с които да се посрещне въздействието на инфлацията, не може да седим с кръстени ръце, до момента в който сме в инфлация, разяснява тя.

Според нея покачване на компенсацията за втората година майчинство е също дискусионно, тъй като в София има проблеми с местата в детските градини и не може фамилиите да се подлагат на тестване с 350 лева, когато майките остават у дома.

По думите на икономиста Петър Ганев средногодишната инфлация може да се повиши. Тогава ще бъде деен разговорът за пенсиите във втората възможна актуализация на бюджета през лятото. Според него 22-23-24 година ще има 5 милиарда недостиг.

Ще сме в серпантина на дефицити. Това значи, че дефицитът ще е повече от нужното за избраната година. Но желая да уточня, че разхищаване е, когато вършим разноски и недостиг, без да реализираме обществени резултати. А когато даваме през доста необятни групи, през детски, през пенсии, не реализираме нищо, разяснява още Петър Ганев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР