Нови 450 места в две детски градини, въведени в експлоатация

...
Нови 450 места в две детски градини, въведени в експлоатация
Коментари Харесай

Столична община обяви 450 места в две нови детски градини

Нови 450 места в две детски градини, въведени в употреба през декември, предлага Столична община.

Детска градина 131. в " Манастирски ливади-изток " е първата в квартала и предлага 8 групи- две в ясла и шест в градина. Другата- 122. ДГ се намира в " Люлин " и ще одобри деца в 10 групи.

Кандидатури на децата си родителите могат да създадат от 3 януари до 13 януари 2023 година, в който ден ще се организира и класирането. След това записването може да се реализира в границите на две седмици.

В 131-ва детска градина са построени музикален и физкултурен салон, както басейн и детски площадки.

От Столична община показват, че през тази година са въведени в употреба 11 нови здания на детски градини, както и разширения към други. В регионите " Красно село ", " Триадица ", " Панчарево " и " Витоша " се чака още 4 новопостроени здания да проработят.

В момента се строят и 19 други здания на детски градини в кварталите " Студентски ", " Надежда ", " Връбница ", " Красна поляна ", " Оборище ", " Люлин ", " Лозенец ", " Овча купел ".

" Програмата за строителство на детски градини визира децата сред 3 и 6 години. Целта е да се обезпечат места за деца в предучилищна възраст. Вече в 15 региона на столицата това е реализирано ",посочи кметът Йорданка Фандъкова.

По думите й някъде има закъснение, само че се надява другата година да бъдат приключени започнатите обекти. Проекти се приготвят за още 14 детски градини, разяснява още Фандъкова.

Строителните компании започнаха да желаят индексация на цените заради покачването на цената на строителните материали, а това докара до закъснение на осъществяването в някои региони, добави столичният кмет.

Общинския съвет одобри индексация на договорите за строителство с до 15% от цената на СМР дейностите.
 С над 650 хиляди лв. подкрепят фамилиите с деца без места в детските градини
С над 650 хиляди лв. подкрепят фамилиите с деца без места в детските градини

На община Пловдив ще бъдат преведени 4 390 лева, а останалите на Столична община
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР