Нови 3 шампионски титли спечели България във втория състезателен ден

...
Нови 3 шампионски титли спечели България във втория състезателен ден
Коментари Харесай

България с нови 3 шампионски титли на Балканиадата на писта в Пловдив

Нови 3 шампионски трофеи завоюва България във втория спортен ден на Балканското състезание по колоездене на писта за младежи и мъже " Елит " в Пловдив.

В воин за нашите национали се трансформира Радослав Константинов, който извоюва два златни медала в влиятелните олимпийски дисциплини „ устойчивост по точки “ и „ омниум “.

Още една купа добави спринтьорът Мирослав Минчев – на 1000 метра от място, с което той взе заслужен реванш от главния си съперник - мощния румънец Норбет Забо, който предния ден го победи в спринтовата дисциплинираност 200 метра експедитивност.

Националите в състав: Николай Станчев, Радослав Константинов, Мирослав Минчев станаха вицешампиони в отборния спринт, след мощния отбор на Румъния.
 В дисциплината „ устойчивост по точки “ при мъжете огромна борба падна сред Радослав Константинов и националът на „ Цар Симеон 1898 “ Николай Генов, който ден преди този момент беше спечелил шампионската балканска купа и златния орден в дисциплината скрач. По-големия опит на Радо, който е първенец на Световното състезание за мъже в Кейптаун, си сподели думата и бургазлията измъкна златото, а вицешампион стана Генов. Трети остана звездата на турския народен тим Огюзхан Тирияки.

Само една точка допълнително донесе шампионската купа на Константинов и в „ омниум “-а, където Генов още веднъж остана втори със сребърния орден. Младият 20-годишен пловдивчанин обаче заслужава единствено похвали за зрялата си езда, отлична тактичност и мощен заключителен спринт, които в бъдеще сигурно ще му носят още медали и трофеи.

„ Много съм удовлетворен от триумфа в Пловдив, той е доста скъп за мен. Знаете, че аз съм повече шосеен колоездач и трябваше да се пренастройвам напълно велосипеда си, техниката и тактиката особено за този шампионат”, разяснява Радослав Константинов. “Състезавам се в шампионата на Франция и там всяка седмица имам мощни надпревари, всеки ден карам по 200 км на подготовка и по тази причина за мен „ по-дългите “ дисциплини на писта са ми повече по усета. Иначе стана ужасно съревнование на този прелестен колодрум в в Пловдив. Поздравления и за организацията”, добави състезаващият се за френския „ Мартиг “ българин.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР