Нови 227 случая на „Омикрон“ в 11 области у нас

...
Нови 227 случая на „Омикрон“ в 11 области у нас
Коментари Харесай

Нови 227 случая на „Омикрон“: Расте напливът от пациенти към личните лекари


Нови 227 случая на „ Омикрон “ в 11 области у нас бяха доказани в центъра по заразни и паразитни заболявания. Отново случаите са най-вече в столицата - там 75 на 100 от секвенираните проби са точно с „ Омикрон “, при междинен % малко над 40 за страната.

На този декор напорът от дребни и възрастни пациенти пред кабинетите на персоналните лекари пораства. Впечатленията на доктор Елка Горанова са, че болните деца и възрастни от COVID-19 се усилват.

„ Около 20 пациенти се записват по график дневно, още 30 проверявам изключително и още 20 са по телефона “, сподели доктор Елка Горанова, фамилен доктор и педиатър в ДКЦ " Света София " – Люлин.

Основните недоволства са температура, болки в гърлото, изнемощялост, гадене, при някои даже диария.

" Чувстваме се като опълченците, единствено дето Радецки не идва. работим по 12-15-18 часа, през целия ден “, съобщи доктор Гергана Николова, общопрактикуващ доктор и член на БЛС.

А лекуването е съгласно признаците - стартира се противовирусни препарати, антиагреганти, витамини, общоукрепващи.

„ Медицината не е математика, при нас 2 и 2 не е 4, тъй че не би трябвало да се работи по скица “, разяснява доктор Николова.

Областната администрация в София предложи полиция да ревизира придружителите на Коронавирус болните в приемните на болничното заведение. Целта- да се заловен контактните и тези със скрита заболеваемост.

„ Вие идвате с родственик, влизате в приемната, идвате с болен и го оставяте тъй като е болен, вие сте контактно лице “, изясни регионалният шеф на София Иван Кючуков.

В петък следва предлагането да бъде разисквано и да се вземе решение по какъв начин ще се търсят контактните

Ситуацията с леглата в София е спокойна, споделиха от здравната ревизия.

„ В момента леглата са увеличени и интензивните, и за наусложнени случаи, над 2000 са леглата “, заяви доктор Данчо Пенчев, шеф на РЗИ-София.

„ Ние знаете, че сме на най-ниското равнище в Европейски Съюз по имунизация, макар че има ускорение на процеса. Използваме тази математическа прогноза да имаме визия какво ще се случи идващите дни “, сподели министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова.

Тя подсети, че с изключение на заетостта на интензивните кревати, се следи доста от близко и заболеваемостта.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР