Нови 20 случая на хепатит са потвърдени при деца до

...
Нови 20 случая на хепатит са потвърдени при деца до
Коментари Харесай

Великобритания: Нови 20 случая на хепатит при деца

Нови 20 случая на хепатит са доказани при деца до 10-годишна възраст, заяви Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA). Това довежда общия брой на случаите в страната до 222, считано към сряда, 25 май, написа лондонският вестник " Ивнинг Стандард ", цитира news.bg.

От доказаните случаи на неразбираем хепатит, 158 са в Англия, 31 са в Шотландия, 17 са в Уелс и 16 са в Северна Ирландия, заяви UKHSA.

Случаите са най-вече при деца под пет години, които демонстрират първични признаци на гастроентеритно заболяване (диария и гадене), последвано от жълтеница. Досега няма умряли деца.

Малък брой деца на възраст над 10 години също са били инфектирани с вируса. UKHSA ревизира дали предходна зараза с новия ковид стои зад скока, само че сподели, че " няма доказателства " положението да е обвързвано с имунизации против COVID-19.

Учените също са търсили връзка сред случаите на хепатит и инфекции при кучета, само че са я изключили предходната седмица. Смята се, че по-вероятният провинен е аденовирусът, постоянно срещан вирус, който предизвиква инфекцията.

Д-р Рену Биндра, шеф в UKHSA, сподели, че родителите би трябвало да бъдат " бдителни " за признаците на хепатит.

Д-р Биндра сподели: " Нашите проучвания не престават да допускат връзка с аденовирус и ние изследваме тази връзка, дружно с други вероятни допринасящи фактори, в това число предходни инфекции като COVID-19

" Работим с други страни, които също записват нови случаи, с цел да споделим информация и да научим повече за тези инфекции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР