Нови 2 случая на СПИН установиха в Кюстендилска област от

...
Нови 2 случая на СПИН установиха в Кюстендилска област от
Коментари Харесай

Хора гаснат от страшна болест в Югозапада

Нови 2 случая на СПИН откриха в Кюстендилска област от Регионалната здравна ревизия. Резултатите са установени през миналата седмица. Така случаите на регистрирани през първите четири месеца на годината доближават 5, написа struma.bg.

„ Това е извънредно конфиденциална информация, ние не можем да обявим даже дали става въпрос за мъже и дами. При нас хората, които се изследват, идват непринудено. Причините, с цел да се предприеме проучването, са най-различни. Ние тези сме ги установили, откакто хората са пристигнали при нас. Точната численост на носителите на СПИН е мъчно да се откри, защото проучванията са анонимни “, разясниха от инспекцията.

Не е изключено инфектираните от СПИН да са хора, които са работили в чужбина и завърнали се в Кюстендил в отпуск. Другият мотив за проучването е идно подписване на цивилен брак, защото за него с изключение на здравно удостоверение се прави и проучване за СПИН. През 2016 и 2017 година случаите на СПИН са били по 3.

От останалите заразни болести през миналата седмица са регистрирани и 10 ентероколита, 4 случая на варицела, по два на хепатит А и ротавирусен гастроентерит. Отчетени са и по един случай на лаймска борелиоза и скарлатина.

Не са регистрирани епидемиологични гърмежи от заразни заболявания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР