Нови 175 дръвчета, сред които 105 ясен, 20 брези и

...
Нови 175 дръвчета, сред които 105 ясен, 20 брези и
Коментари Харесай

175 дръвчета засадиха в Разград

Нови 175 дръвчета, измежду които 105 явен, 20 брези и по 10 чинара, липи, сребрист смърч и сръбски смърч, бяха засадени през днешния ден в Градския парк в Разград. Залесителната акция беше проведена от община Разград. В нея с изключение на общинските чиновници се включиха зам.-кметовете Добрин Добрев и Полина Иванова.

Голяма част от фиданките са обезпечени от Общинското дружество ”Паркстрой ”, а друга от разсадници. За всички новозасадени фиданки в другите елементи на Градския парк е обезпечена опция за надълбоко поливане, прецизираха от общината.

Залесителната акция беше отдадена на Първа пролет и е част от уговорката на управлението на Община Разград за възобновяване на едно от обичаните за разградчани места за отдих, съобщи зам.-кметът Добрев. Преди малко повече от две седмици стартира рехабилитация на алеите в парка.



Следващите действия по възобновяване на парка са построяването на две нови площадки – спортна за стрийт фитнес в региона над комбинираната детска площадка и детска площадка за деца от 0 до 3 години при започване на Градския парк.

По икономически метод продължава прочистването на незадоволително облагородени зони в Градския парк, западно от Пантеона се работи по откриване на алеите, пречистване на прораслата дървесна и храстовидна растителност, както и по възобновяване на паркова мебел.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР