Нови 16 са реновираните образователни институции по европейските програми за

...
Нови 16 са реновираните образователни институции по европейските програми за
Коментари Харесай

124 детски градини обновява България по инициатива на Борисов!

Нови 16 са реновираните просветителни институции по европейските стратегии за трансгранично съдействие с Република Северна Македония, Сърбия, Румъния, Турция и Гърция.

​Така за последните шест години в страната са осъвременени общо 205 здания на просветителната инфраструктура с финансиране по ръководените от районното министерство стратегии. Статистиката е за обхванатите просветителни институции в 39-те огромни града на страната, 80 по-малки общински центъра и обитаеми места в пограничните региони, както и професионални учебни заведения в областта на културата, спорта, земеделието, агротехниката, ветеринарната медицина и професионални гимназии в разнообразни обитаеми места.

Сградите са преобразени като визия, с актуализирани фасади и обзавеждане. За повишение на енергийната успеваемост са инсталирани топлоизолация на стени и покрив, нови прозорци и порти. Изграденото ново осветяване пести сила и е съобразено с условията за здравословни и безвредни условия на труд. Подменени са напълно и водопроводните и електрически системи, построени са и нови – за пожароизвестяване, видеонаблюдение. Внедрени са осведомителни технологии. Архитектурната среда е приспособена за елементарен достъп на хора в неравностойно състояние, като в някои от образователните заведения са построени и асансьори.

По огромна част от плановете е сменено и оборудването – нови чинове, интерактивни дъски, професионално и спортно обзавеждане. Учениците се образоват и в актуализирани физкултурни салони, като в някои гимназии са издигнати напълно нови многофункционални спортни зали. Модернизирани са и системите за отопление. Благодарение на вложенията са реновирани и дворните пространства.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР