Нови 13 досъдебни производства за безстопанственост в болници в страната

...
Нови 13 досъдебни производства за безстопанственост в болници в страната
Коментари Харесай

Нови 13 досъдебни производства за безстопанственост в болници

Нови 13 досъдебни производства за занемареност в лечебни заведения в страната образува прокуратурата, собщава NOVA. 

Новите следствия са в Пета многопрофилна болница за интензивно лекуване УМБАЛ " Царица Йоанна ", СБАЛО " Проф. Бойчо Бойчев ", УМБАЛ " Света Анна ", националната кардиологична болница, болничното заведение по хематология, инфекциозната болница - всичките в София, както и лечебните заведения във Видин, Разград, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен. 

В средата на март Софийска градска прокуратура образува досъдебно произвеждане за занемареност в УМБАЛ „ Н.И. Пирогов “. Продължават следствията на лечебните заведения в Ловеч и Враца. На полицията е предоставена и спомагателна проверка на контракти за медицински услуги в още редица огромни лечебни заведения.

По всички посочени досъдебни производства основният прокурор Сотир Цацаров разпореди следствието да се прави от следователи от Национална следствена работа. Делата ще се проверяват от Софийска градска прокуратура с цел да се избегнат подозрения за пристрастност. 

Проверката ще завърши в двумесечен период. Всички материали, събрани в хода на инспекцията от Министерство на вътрешните работи и Министерство на здравеопазването са изпратени на съответните окръжни прокуратурите в страната – за разбор и преценка на нуждата от осъществяване на спомагателна инспекция, и изговаряне всъщност.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР