Нови 121 хиляди теста заминават за последните 11 области, които

...
Нови 121 хиляди теста заминават за последните 11 области, които
Коментари Харесай

Нужда от локдаун няма, казват от МЗ. Математици смятат, че трябват строги мерки

Нови 121 хиляди теста отпътуват за последните 11 области, които не съумяха да получат нужните им бройки при предходните доставки.

Здравните управляващи ще предложат удължение на изключителната епидемиологична конюнктура с 4 до 6 месеца. Това заяви здравният министър през днешния ден.

В същото време - данните за хода на четвъртата Коронавирус вълна у нас са обнадеждаващи, и потребност от локдаун няма.

Спад в броя на хоспитализациите, на инфектираните и на заболеваемостта регистрираха здравните управляващи. Според здравният министър - няма потребност от локдаун. Математици обаче считат, че не е ясно какъв брой трайна ще е позитивната наклонност, и има потребност от строги ограничения.

Въвеждането на зелен документ като пропуск за публичните места на закрито е довело до спад в инфектираните на дневна база, както и до скок в броя на тестваните и имунизираните, регистрираха здравният министър Стойчо Кацаров и неговият консултант епидемиологът Мира Кожухарова.

Че подобряването в ситуацията се дължи на противоепидемичните ограничения е склонен и математикът проф. Огнян Кунчев.

„ Погледнете, на 21 октомври бяха въведени ограниченията. И тук,10 дни по-късно, тъкмо стартира да се получава един спад “, сподели Кунчев.

Не е ясно какъв брой дълго ще продължи позитивната наклонност, счита той.

„ Ние към момента имаме задоволително доста хора, които не са имунизирани, не са го изкарали. Много от имунизираните се разболяват “, сподели още Кунчев.

Надежда в битката със болестта дават нови медикаменти. У нас към този момент има доставени и разпределени количества от по този начин наречените моноклонални антитела. До 2-3 седмици ще са налични и първите протововирусни таблетки за COVID-19.

„ Той е подобаващ за пациенти, които са диагностицирнаи и с позитивен тест до петия ден. Би следвало да се употребява при пациенти с лека до междинна степен, като имат съпътстващи фактори, които биха довели до по-висок риск от насърчаване на затруднения “, съобщи Десислава Велковска, шеф на Дирекция „ Лекарствена политика “ в Министерство на здравеопазването.

Експертите разясниха, че до този миг няма лекарство, което да е дейно при пациенти в сериозно положение. И единствената опция за предварителна защита остават имунизациите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР