Новаторска инициатива в областта на сътрудничеството при човешките ресурси, наречена

...
Новаторска инициатива в областта на сътрудничеството при човешките ресурси, наречена
Коментари Харесай

Център за таланти – нова инициатива за насърчаване на териториалната дипломация

Новаторска самодейност в региона на съдействието при човешките запаси, наречена Talent Hub за градове и райони, ще има за цел да образова млади експерти в процъфтяващата сфера на териториалната дипломация в Европа.

Центърът е резултат от партньорство сред три огромни организации, работещи за отбрана на ползите на локалните и районните управляващи. Това са Съветът на европейските общини и райони (CEMR), Eurocities и Световният секретариат на UCLG.

„ За страдание региона на териториалната дипломация не съумя да притегли и задържи гениите, които в действителност заслужава. Това е тъпо, тъй като работата като сътрудници на европейско и интернационално съдействие за локални и районни управляващи и техните организации може да предложи голямо задоволство в кариерата, като в същото време ни разреши да изградим по-добро бъдеще за нашите територии и общности. Центърът за гении за градове и райони прави жизненоважна стъпка в вярната посока, като цели да притегли и подхранва главните гении, нужни за справяне с належащите провокации пред нас “, коментира Фабрицио Роси, общоприет секретар на CEMR.
Как ще бъде завършена териториалната дипломация?
По този метод Центърът за гении за градове и райони е пионерска самодейност в региона на човешките запаси, фокусирана върху три основни цели.

Първо, осъществяване на начинания за привличане на нови гении и развъждане на идващото потомство водачи в региона на териториалната дипломация. Второ, развиване на набор от гении и познания посредством взаимни образования, продан и персонализирано попечителство. И най-после, използване на тактики за задържане на гении и в трите организации.

Андре Собчак, общоприет секретар на Eurocities, добави, че тази самодейност ще работи дружно с обществени органи, университети и проучвателен центрове, с цел да насърчи стандартите на пазара на труда за основаване на жизнеспособни кариерни пътеки за бъдещите практикуващи тази специалност.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР