Новата звезда на британския тенис Ема Радукану може да пропусне

...
Новата звезда на британския тенис Ема Радукану може да пропусне
Коментари Харесай

Радукану се контузи в Нотингам и е под въпрос за Уимбълдън

Новата звезда на английския тенис Ема Радукану може да пропусне домашния шампионат от Големия шлем Уимбълдън, откакто получи травма в първия си мач от шампионата на трева в Нотингам.

19-годишната тенисистка, която сензационно завоюва купата на Ю Ес Оупън като квалификантка през септември предходната година, изиска ранен медицински таймаут поради болки в лявата страна на тялото, след което се отхвърли при резултат 4-3 в първия сет в интерес на съперничката ѝ Виктория Голубич от Швейцария.

Viktorija Golubic moves into the Nottingham last 16 after Raducanu is forced to retire through injury.

Final score: 4-3, RET.
— wta (@WTA)

Световната №11 призна, че към момента не знае дали контузията ще ѝ попречи да играе на Уимбълдън в края на месеца.

" Мисля, че разтегнах мускул. Не съм сигурна какво се случи, неприятен шанс. Ще би трябвало да мина скенер и по-късно ще забележим каква е обстановката. Нямам визия за Уимбълдън. Може да е просто конвулсия, който се оправя за няколко дни, само че не мога сама да си слага диагноза ", разяснява след това Радукану, за която това е трето отричане заради травма от началото на годината.

Младата британка, която дебютира в професионалния тенис точно в Нотингам преди година, има физически и игрови проблеми след огромния си триумф в Ню Йорк, като от края на Откритото състезание на Съединени американски щати, където тя записа 10 следващи победи, тя не е спечелил повече от два следващи мача.

По-рано през днешния ден тя изрази желанието си, само че по всичко наподобява, че мечтаното ѝ партньорство евентуално ще би трябвало да изчака.

Уимбълдън 2022 ще се организира в интервала 27 юни - 10 юли.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР