Новата визия на БНТ е създадена от дизайнера Николай Тонков-Бен.

...
Новата визия на БНТ е създадена от дизайнера Николай Тонков-Бен.
Коментари Харесай

Съюзът на художниците с обвинения към БНТ


Новата визия на Българска национална телевизия е основана от дизайнера Николай Тонков-Бен. Снимка: Стопкадър

Съюз на българските художници изпрати яростно писмото до Българска национална телевизия във връзка новото лого на Националната телевизия. В писмото от СБХ упрекват Българска национална телевизия в неяснота при избора на ново лого на държавната телевизия и питат: Защо логото на Националната телевизия трябваше да бъде сменено? Защо това стана в летния интервал, когато оповестения от Вас конкурс мина неусетен измежду сътрудниците? Имаше ли въобще конкурс? Какъв е съставът на журито и какви бяха критериите за неговия избор? В СБХ не е получено писмо за лъчение на представители от трите секции в региона на дизайна, в които членуват повече от 300 сътрудници. Какъв е наградният фонд за логото? Имаше ли по време на състезанието обособяване на къс лист с постъпили оферти, както нормално се действа в такива състезания и за какво те не бяха показани за публично разискване?

Ето и цялостният текст на писмото:

До генералния шеф на Българска национална телевизия

Константин Каменаров

Уважаеми господин Каменаров,

СБХ има дълга история на партньорство с Българска национална телевизия за събития, свързани с образните изкуства. Надяваме се, че културата ще бъде интензивно представяна и отсега нататък в каналите на Българска национална телевизия и нашето съдействие ще продължи.

През месец септември в СБХ се получиха многочислени запитвания във връзка новото лого на Националната телевизия.

В тях се задават въпроси, които могат да се обобщят по този начин:

Защо логото на Националната телевизия трябваше да бъде сменено? Защо това стана в летния интервал, когато оповестения от Вас конкурс мина неусетен измежду сътрудниците? Имаше ли въобще конкурс? Какъв е съставът на журито и какви бяха критериите за неговия избор? В СБХ не е получено писмо за лъчение на представители от трите секции в региона на дизайна, в които членуват повече от 300 сътрудници. Какъв е наградният фонд за логото? Имаше ли по време на състезанието обособяване на къс лист с постъпили оферти, както нормално се действа в такива състезания и за какво те не бяха показани за публично разискване?

От името на нашите членове се обръщаме към Вас с молба да получим отговори на тези въпроси. Българска национална телевизия е най-уважаваната национална медия и общественото показване на постъпилите оферти би внесло спомагателна изясненост по засегнатите проблеми.

С почитание

Любен Генов

Председател на СБХ

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР