Новата виртуална платформа "Аз-клиентът" ще даде възможност на клиентите и

...
Новата виртуална платформа "Аз-клиентът" ще даде възможност на клиентите и
Коментари Харесай

Нова платформа ще помага в споровете между клиенти и търговци

Новата виртуална платформа "Аз-клиентът " ще даде опция на клиентите и търговците да разрешат с помиряване за няколко дни потребителски спор. Приложението беше показано на конференция в Българска телеграфна агенция от Йонко Лазаров - началник на плана и от Димитър Маргаритов - ръководител на Комисията за отбрана на потребителите.

Чрез приложението, което може да изтегли всеки, жителите ще имат опция да подават сигнал за неточно търговски държание. С моментна фотография с местоположение или посредством касова записка, ще се локализират комерсиалните обекти.

Когато се означи местонахождението, системата автоматизирано предлага търговски обекти наоколо, като потребителят избира кой тъкмо е обектът. Гражданите ще могат с изключение на да онагледяват неточната процедура, да разясняват и документално сигналите. Коментари могат да вършат освен подалите сигнали, само че и всички консуматори на платформата. Търговецът се известява за случая за неточна процедура посредством имейл, sms, известие.

Търговските обекти ще имат опция в границите на пет дни да реагират, с цел да приключи въпросът с помиряване и всички страни да са задоволени. Комисията за отбрана на потребителите ще се намесва при положение, че търговците не реагират в период.

Приложението цели нелоялните търговски да практики да намалеят, да има от ден на ден помирителни производства преди да се намеси санкциониращият орган.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР