Новата версия на компютъра Mac mini ще замени предполагаемия преди

...
Новата версия на компютъра Mac mini ще замени предполагаемия преди
Коментари Харесай

Apple се готви да пусне нов Mac Mini

Новата версия на компютъра Mac mini ще размени хипотетичния преди този момент процесор M1 Pro с по-модерни чипове M2 и M2 Pro. Това твърди анализаторът на Bloomberg Марк Гърман.

Според специалиста, Apple преди този момент е работила върху обновен Mac mini на чипа M1 Pro - компютърът трябваше да дебютира тази година, само че в този момент планът е анулиран. Вместо това компанията ще пусне устройство, като то ще има две версии.

Те ще са с процесори от ново потомство M2 и M2 Pro. В същото време външният тип на миникомпютъра ще остане същият, уверен е специалистът. Той също по този начин прецизира, че на Mac mini, основан на процесора M2, към този момент е присвоен моделен показател J473, а версията с по-мощния чип M2 Pro е с кодово име J474.

Новият чип има хетерогенна архитектура с 8 производителни и 4 икономични ядра. Но компанията няма да употребява по-старите процесори M2 Max или Ultra в фамилията на Mac mini, запазвайки ги за компютрите от серията Mac Pro, допълват информацията източници от запас 9to5Mac.

И най-после, компютърът Mac Studio, ще бъде временен модел, тъй като както Mac Studio, по този начин и Mac Pro са позиционирани почти еднообразно и също по този начин имат една и съща целева публика.

Според непотвърдената информация би трябвало да чакаме дебюта на MacBook Pro във версии с процесори M2 Pro и M2 Max още тази есен, макар че моделът може да бъде отсрочен и за идната година, настояват от Bloomberg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР