Новата версия на Adobe Premiere Pro CC осигурява нативна поддръжка

...
Новата версия на Adobe Premiere Pro CC осигурява нативна поддръжка
Коментари Харесай

AMD пусна подсилен вариант на AMD Radeon Pro SSG за ускорена работа с Adobe Premiere Pro CC

Новата версия на Adobe Premiere Pro CC обезпечава нативна поддръжка на AMD Radeon Pro SSG за повдигане на продуктивността при обработка на 4K и 8K материали, за най-разпространените видеоформати 

AMD и Adobe анонсираха мощно ново решение за 4K и 8K видео потоци, за редактиране на известните видеоформато, което форсира индустриалния развой, до момента в който дава на редакторите невиждан надзор при работа с некомпресирани видеоматериали с висока резолюция. Демонстрирана на 2018 NAB Show, новата версия на Adobe Premiere Pro CC включва вградена поддръжка на AMD Radeon Pro SSG – графичната система проектирана особено за редактиране на видео, с изключителна продуктивност съчетаваща AMD “Vega ” GPU архитектура и 2TB NVMe сторидж интегриран на графичната карта. Комбинацията от Adobe Premiere Pro CC и Radeon Pro SSG съставлява най-атрактивното решение за производството на видео с висока резолюция, поддържащо  4K и 8K материали снимано в най-разпространените формати като ARRI AMIRA, Canon XF и RAW, Panasonic AVC и P2, REDCODE RAW, и Sony XDCAM, XAVC и RAW. Обикновено работата с тези изходни видеоформати изисква доста висока изчислителна мощ и потенциал на паметта за тяхното декодиране в действително време. Adobe Premiere Pro CC дружно с Radeon Pro SSG понижават тесните места при централния процесор и паметта, като експертите могат да реализират допустимо най-хубави резултати с всички елементи на некомпресираното видео.

Повечето продукции през днешния ден снимат материалите с висока резолюция – 4К или 8К, с цел да обезпечат най-висока еластичност при пост-продукцията; до момента обаче не е имало ефикасен метод да се редактират голям брой потоци от тези материали с цялостна резолюция. Редакторите са принуждавани да правят своята работа с прокси файлове вместо с истинския сниман материал, транскодирайки към по-ниска резолюция, за по-облекчена работа с множеството работни станции. Комбинацията на Adobe Premiere Pro CC с Radeon Pro SSG праща прокси файловете в предишното. Редакторите в този момент могат да работят с няколко потока 4K или 8K видеоматериали с висока резолюция в некомпресиран формат, освен това по-плавно в сравнение с с прокси файловете с по-ниска резолюция. Решението мощно понижава потреблението на CPU и отстранява бремето върху локалната памет, и служи като непрекъснат кеш-буфер с голям размер, който може да бъде локален от работна станция към друга машина без нужда за се трансферира самия материал.



Radeon Pro SSG

Radeon Pro SSG съставлява фундаментална стъпка в PC технологията, като включва високоскоростни и с висок потенциал NVMe устройства на борда на графичната карта. Това е първата графична карта, предлагаща 2TB сторидж за „ тежки “ работни задания като видео с висока резолюция, VR и сглобяване на 360-градусово видео. Radeon Pro SSG картата е основана на “Vega ” GPU архитектура с 12.3 TFLOPS върхова мощ при калкулации с единична акуратност за най-интензивните натоварвания. Картата също разполага с 16GB високоскоростен кеш базира на най-новата HBM2 ECC памет, и включва контролера на кеш  с висока пропускателна дарба (High Bandwidth Cache Controller – HBCC).

Наличност

Софтуерът Adobe Premiere Pro CC с нативна поддръжка на Radeon Pro SSG е наличен от началото на м. април т.г.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР