Новата вълна на епидемията се развива доста по-бързо от предишните.

...
Новата вълна на епидемията се развива доста по-бързо от предишните.
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова: Живейте нормално, но се пазете. Делта вариантът е тук |

Новата вълна на епидемията се развива много по-бързо от предходните. Делта разновидността към този момент господства, сподели по Bulgaria ON AIR съветникът на здравния министър проф. Мира Кожухарова.

" Необходимо е да се вземат незабавни ограничения за актуализация на бюджета и съм уверена, че най-малко по въпросите на опазването на здравето народните представители ще бъдат единни и ще вземат нужното решение, от това зависи опцията за вярно лекуване и посрещане на належащите нужди в изискванията на пандемия. Им потребност от средства за повече медикаменти, подписаните от дълго време контракти би трябвало да се извършват. При последващи доставки на ваксини те би трябвало да се заплащат. Някои неща не са били включени в признатия бюджет ", сподели в коментар по оповестените през вчерашния ден от здравното министерство.

По мотив новата вълна на коронавирусната зараза у нас епидемиоложката съобщи, че все още не се виждат особени разлики с предходните, въпреки че боледуват по-младите на възраст 20-29 и 30-39 години. Според нея повода е, че те са по-активни през летния сезон и по-голяма част от тях не са имунизирани. 

Каква е статистиката

От 1 август има последователно увеличение на хората с позитивни проби, 10% от инфектираните се разболяват, някои от тях се лекуват в лечебни заведения. Увеличава се и делът на приетите в болница - в случай че при започване на месеца са били към 800 към вчерашния ден към този момент са 1658. Има растеж и при смъртните случаи, само че съгласно Кожухарова това е типично за всяка епидемиологична вълна, защото се усилва броят на постъпилите в болница.

По мотив имунизацията при децата, тя почерта, че е значимо тези, които имат хронични белодробни болести или страдат от заболявания на обмяната, да бъдат ваксинирани. Според проф. Кожухарова имунизацията на децата може да обезпечи присъствена образователна година, което значимо и за психологичното им здраве.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР