Новата учебна година във Варна ще започне с въвеждането на

...
Новата учебна година във Варна ще започне с въвеждането на
Коментари Харесай

Още 18 паралелки във Варна започват работа по модела „Едно към едно“ 


„ Новата образователна година във Варна ще стартира с въвеждането на модела за работа „ Едно към едно “ в още 18 паралелки. Това е модел, при който всеки възпитаник и учител разполага с персонално електронно устройство за учене. Община Варна първа в страната сътвори стратегия и поддържа финансово учебните заведения за въвеждането на този метод на работа. Така общо обхванатите деца ще станат над 1000, а повече от 200 преподаватели от 13 учебни заведения минаха през серия от образования за работа с технологиите на Гугъл. “ – сподели кметът на Варна Иван Портних при откриването на Втория интернационален учебен конгрес „ Качеството на образованието в изискванията на цифрова промяна и спецификата на поколенията “, който се организира до 9-ти септември във Варна. Организатор на събитието е дирекция „ Образование и юношески действия “ на Община Варна, в партньорство с МОН, НСОРБ и други институции в морската столица. Форумът се организира в Икономическия университет, а в него вземат участие над 200 специалисти от 9 страни – България, Румъния, Финландия, Полша, Испания, Кипър, Гърция, Турция, Италия. Свои представители имат Съюзът на работодателите в системата на националната култура, Сдружението на шефовете в междинното обучение и Синдиката на българските учители.
Кметът Иван Портних напомни още, че предходната година Варна се причисли към градовете с Гугъл – референтни учебни заведения посредством Професионалната гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи – най-новото в града, което всекидневно употребява цифровите технологии за образование на учениците по всички предмети. „ Като Град на Знанието и прелъстителен център за образование, на Варна и отива да бъде хазаин на събитие, сложило в центъра на своето внимание качеството на образованието посредством цифровизация “, съобщи Иван Портних и пожела триумф на срещата.

По време на форума на място или онлайн участниците ще споделят опит по тематики, свързани с провокациите и новата философия на образованието, образованието на децата, родени в ерата на цифрова промяна, опциите за повишение качеството на образованието и актуалните модели на образование.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР