Новата учебна година във Варна ще започне с въвеждането на

...
Новата учебна година във Варна ще започне с въвеждането на
Коментари Харесай

Ученици от още 18 паралелки във Варна ще учат по модела Едно към едно | Така общо обхванатите деца ще станат над 1000

Новата образователна година във Варна ще стартира с въвеждането на модела за работа " Едно към едно " в още 18 паралелки, научи Moreto.net.

Това е модел, при който всеки възпитаник и учител разполага с персонално електронно устройство за учене.

Община Варна първа в страната сътвори стратегия и поддържа финансово учебните заведения за въвеждането на този метод на работа. Така общо обхванатите деца ще станат над 1000, а повече от 200 преподаватели от 13 учебни заведения минаха през серия от образования за работа с технологиите на Гугъл.

Това разгласи кметът на Варна Иван Портних при откриването на Втория интернационален учебен конгрес „ Качеството на образованието в изискванията на цифрова промяна и спецификата на поколенията “, който се организира до 9 септември във Варна.

Организатор на събитието е дирекция " Образование и юношески действия " на Община Варна, в партньорство с МОН, НСОРБ и други институции в морската столица. Форумът се организира в Икономическия университет, а в него вземат участие над 200 специалисти от 9 страни - България, Румъния, Финландия, Полша, Испания, Кипър, Гърция, Турция, Италия. Свои представители имат Съюзът на работодателите в системата на националната култура, Сдружението на шефовете в междинното обучение и Синдиката на българските учители.

Кметът Иван Портних напомни още, че предходната година Варна се причисли към градовете с Гугъл - референтни учебни заведения посредством Професионалната гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи - най-новото в града, което всекидневно употребява цифровите технологии за образование на учениците по всички предмети.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР