Новата учебна година ще бъде открита присъствено във всички общински

...
Новата учебна година ще бъде открита присъствено във всички общински
Коментари Харесай

Фандъкова: Учебната година в София започва присъствено

Новата образователна година ще бъде открита присъствено във всички общински учебни заведения в София. Това заяви кметът на града Йорданка Фандъкова, която посети през днешния ден 30 СУ Братя Миладинови в ж.к. " Зона Б-5 ". Изцяло са актуализирани пет спортни стадиони, има опция за разкриване на образователната година навън в реновирания двор, оповестяват от Българска телеграфна агенция.

Построен е нов корпус към 52 ОУ " Цанко Церковски " в кв. " Бояна ", учениците там ще могат да учат единствено в една промяна. В двора е направено спортно игрище. Кметът осведоми, че в 117 учебни заведения в столицата са направени дребни и огромни поправки, в 23 от тях работата ще продължи и след 15 септември. Създадена е организация от страна на шефовете и районните кметове ремонтите да не пречат на образователния развой.

Фандъкова заяви, че са актуализирани пешеходните пътеки към учебните заведения и детските градини. Тя прикани водачите да карат по-внимателно и да пазят децата, както на първия образователен ден, по този начин и през цялата година.

Кметът на столицата акцентира, че е извънредно значимо през новата образователна година учители и възпитаници да съблюдават противоепидемичните ограничения, тъй че годината да може да продължи присъствено. Особена значими са дейностите по стерилизация в учебните здания и спазването на отдалеченост. Ще направляваме спазването на тези условия, акцентира кметът. Тя моли учителите да се имунизират. Това е методът по-бързо да се освободим от ограниченията и да няма напън към болничните заведения в София, сподели столичният кмет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР