Новата учебна 2023/2024 г. в най-голямото основно училище в община

...
Новата учебна 2023/2024 г. в най-голямото основно училище в община
Коментари Харесай

ОУ „Христо Ботев“ - Мездра се присъедини към Общобългарската инициатива „Да запеем заедно „Де е България“

Новата образователна 2023/2024 година в най-голямото главно учебно заведение в община Мездра - градското ОУ „ Христо Ботев “, беше публично открита с издигане на националния байрак, посрещане на учебното знаме и празнична музикално-литературна стратегия, изнесена от ученици на образователното заведение.

Приветствия към учениците, учителите и родителите насочиха шефът на учебното заведение Иван Иванчев, заместник-кметът на Община Мездра инж. Николинка Кътовска и Сийка Георгиева, родител на първокласничка.



„ Уважаеми учители, скъпи възпитаници и родители, благи деца,

най-сърдечно ви приветствам с първия образователен ден - 15 септември, и началото на новата образователна година - сподели в словото си инж. Кътовска. Това е ден, в който всички ние - възпитаници, учители и родители, се прекланяме пред духовното огнище на българина - учебното заведение.

Съхранявайки силата и силата на познанието, учебното заведение е съумяло да трансформира доста от нас в образовани хора. Но то е съумяло да помогне на българската нация да оцелее, макар историческите катаклизми, които е претърпяла. Училището е било, е и ще бъде един изобилен източник на знание, мощ и престиж.

Затова, уважаеми учители, поисквам ви с доста непримиримост да продължавате да създавате и да пазите благосъстоянието на българското учебно заведение - неговите ученици. Желая ви здраве, сила и духовни сили да преодолявате провокациите на актуалния свят и да получите справедливо задоволство за добре свършената работа. Нека благодарността на вашите възпитаници бъде най-ценния подарък за труда ви.

Мили първокласници,

трепетът във вашите сърца от днешния ден изпълва въздуха с неповторима сила. Искрено ви искам този позитивизъм да остане с вас в класните стаи и в учебния живот. Бъдете здрави, бъдете любознателни, учете се и знайте, че знанието е прозорец към света.

Скъпи възпитаници,

на вас поисквам една сполучлива нова година. Година, в която да научите доста неща за света към вас. Година, в която мнозина от вас ще основат същински другарства. Но най-важното е: вярвайте на своите учители - те са хората, които ще ви оказват помощ да станете освен по-образовани, само че и по-добри жители на България. Вярвайте в науката, тъй като тя трансформира днешния свят. Вярвайте в себе си, тъй като младостта има задоволително сили да трансформира в действителност всяка фантазия.

На добър час на всички и сполучлива нова образователна година! “

Водосвет за здраве и благоденствие отслужи енорийският духовник на Мездра отец Данаил Цинцарски.

По случай откриването на новата образователна година учениците и учителите в ОУ „ Христо Ботев “ се причислиха към Общобългарската самодейност „ Да запеем дружно „ Де е България “, проведена за трета поредна година в цялата страна и зад граница от Сдружение „ Зазоряване “. Целта е посредством изпяването на патриотичната ария по текст на Иван Вазов и музика на Панайот Пипков да заявим дружно своята национална принадлежност и да поддържаме българския дух и еднаквост.

По традиция първият ученически звънец прикани в класните стаи на първо време първокласниците, водени от техните класни ръководители Гинка Кръстева и Силвия Пешевска.

През образователната 2023/2024 година в ОУ „ Христо Ботев “ - Мездра ще се образоват 338 възпитаници, разпределени в 17 паралелки от I до VII клас, осведоми заместник-директорът по образователната активност Цветомира Илиева. За тяхното образование и образование ще се грижат 41 педагози. Първолаците са 38, като в първи клас са образувани две паралелки.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР